KRALJEVO SE DIGLO NA NOGE: Više od 39.000 građana primilo prvu dozu vakcine, oko 14.000 revakcinisano
Foto: Zorana Jevtić

KRALJEVO

KRALJEVO SE DIGLO NA NOGE: Više od 39.000 građana primilo prvu dozu vakcine, oko 14.000 revakcinisano

Dr Krčevinac napominje da ima najava da će se ova akcija nastaviti i sledećeg vikenda, ako ne i ranije

Objavljeno:

Od početka imunizacije stanovništva u Kraljevu, više od 39.000 građana primilo je prvu dozu vakcine, dok je, zaključno sa jučerašnjim danom, njih oko 14.000 i revakcinisano.

Po rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke Doma zdravlja "Kraljevo", veliko interesovanje građana starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko portala e-uprava, vladalo je za vakcinaciju tokom vikenda, a samo u subotu njih 506 primilo je prvu dozu vakcine.

- Mi smo među tih sedam gradova, u odnosu na broj stanovnika, ako mogu da kažem takmičarskim rečnikom, napravili najbolji rezultat, jer je jedan Niš juče imao 556 građana, koji se nisu prijavili portalu e-uprava, a vakcinisani su prvi put. Interesovanje za vakcinaciju u Kraljevu danas je dvostruko veće i raspolažemo sa dovoljnim brojem vakcina - kaže dr Mirjana Krčevinac.

Ona dodaje da je u gradu na Ibru tokom vikenda sprovođena i redovna revakcinacija građana, a da ovako obiman posao ne bi trpeo, bilo je angažovano čak 8 medicinskih ekipa - 5 iz kraljevačkog Doma zdravlja i 3 iz Opšte bolnice "Studenica".

Dr Krčevinac napominje da ima najava da će se ova akcija nastaviti i sledećeg vikenda, ako ne i ranije.

- Očekujemo da će se starosna granica za vakcinaciju spuštati, jer smo u subotu imali građane koji imaju 57, 58 godina, koji su bili zainteresovani da prime prvu dozu vakcine, tako da verujem da ćemo u narednom periodu vakcinacijom obuhvatiti i mlađe kategorije stanovništva.

Osim u Novoj hali sportova u Ribnici, građani stariji od 60 godina, koji nisu imali načina i mogućnosti da se prijave za imunizaciju, mogli su prve doze vakcine tokom vikenda da prime i na vakcinalnim punktovima u seoskim ambulantama u Lađevcima, Vrbi, Vitanovcu, Konarevu i na Ušću.

Bonus video:

04:57

BRZE VESTI 14.03.2021. 12:55

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.