PAPA FRANJA POSLAO POKLON SRPSKOM PATRIJARHU: Porfirije je onda poručio važnu stvar poglavaru RIMOKATOLIČKE CRKVE
Srpski patrijarh Porfirije, Foto: RTS printscreen

VAŽNO

PAPA FRANJA POSLAO POKLON SRPSKOM PATRIJARHU: Porfirije je onda poručio važnu stvar poglavaru RIMOKATOLIČKE CRKVE

Srpski patrijarh Porfirije primio je danas u Patrijaršijskoj rezidenciji u Beogradu nadbiskupa Lučijana Surijanija, apostolskog nuncija u Republici Srbiji

Objavljeno:

Patrijarh je poželevši dobrodošlicu apostolskom nunciju zahvalio na časti koju mu je ukazao prisustvom na njegovom ustoličenju u najsvetiji tron predstojatelja Srpske Pravoslavne Crkve. Zahvaljujući na prijemu, kao i gostoprimstvu koje uživa u Srbiji, nadbiskup Surijani je srpskom patrijarhu uručio čestitku i poklon pape Franje, poglavara Rimokatoličke crkve.

Patrijarh Porfirije je zamolio apostolskog nuncija da papi prenese njegovu blagodarnost na čestitkama i dobrim željama, a posebno na spremnosti da po različitim pitanjima otvara, podrži i neguje dijalog sa Pravoslavnom Crkvom u celini, kao i sa pomesnom Srpskom pravoslavnom crkvom.

U duhu takvog dijaloga, sagovornici su se saglasili da jednaki izazovi i iskušenja koji su pretnja ne samo vrednostima koje su u temelju današnje Evrope i sveta, nego i ljudskom dostojanstvu, stoje pred svim hrišćanima, i da kao takvi zahtevaju sagledavanja, promišljanja i pregnuća svih.

Prijemu su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, sekretar Apostolske nuncijature don Aleksandar Ninković i šef Kabineta srpskog patrijarha đakon Aleksandar Praščević, saopštila je SPC.

Bonus video:

01:59

MINISTAR VULIN: MUP poslao zahtev da se Daka Davidović javi u SBPOK, u suprotnom, Srbija će tražiti njegovo izručenje

(Espreso/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.