ZA SOFIJIN PRVI KORAK ISTRČAO JE 21 KM I NE ODUSTAJE: Milenko iz Bora danas trči i za malu SARU NIKOLIĆ!
Milenko Janićijević, Foto: Privatna arhiva

pomozimo svi zajedno

ZA SOFIJIN PRVI KORAK ISTRČAO JE 21 KM I NE ODUSTAJE: Milenko iz Bora danas trči i za malu SARU NIKOLIĆ!

"Kilometri su nešto najmanje što mogu savladati, da bih nekome spasio život"

Objavljeno: 07:33h

Milenko Janićijević iz Bora je još jedan od onih koji zaslužuju veliko poštovanje svih nas, jer ne okreće glavu pred onima kojima je pomoć potrebna, iako i sam boluje od cerebralne paralize.

Naprotiv, on rado učestvuje u svim humanitarnim aktivnostima, a ovoga puta odlučio je pomoći stvaranju srećnog detinjstva malene Sare Nikolić.

Kako smo saznali, u nedelju 14. marta, u 12 časova, Milenko će započeti maraton u znak podrške, a ideja ove humanitarne akcije je da svi koji ga tada ugledaju, pošalju SMS na broj 3030 sa porukom 948.

Milenko Janićijević
foto: Printscreen/Facebook/Milenko Janićijević

Želeći da saznamo nešto više o Milenkovim herojskim delima, kontaktirari smo ga i prenosimo informacije koje smo dobili.

Kao radnik obezbeđenja firme Inex Plus, posebno je naglasio da su humanitarne akcije u kojima je učestvovao bile uz ogromnu moralnu i finansijsku podršku celokupne kompanije, direktora i kolega.

"Za Sofijin prvi korak izvojeno je 400.000 dinara uz pomoć svih nas iz firme Inex Plus i mogu reći da sam veoma ponosan što sam sastavni deo takvog kolektiva. Za koji dan sprovodimo novu akciju za pomoć maloj Sari, gde ćemo uz podršku udruženja Borci za Bor doprineti koliko god više budemo mogli", rekao je Milenko.

Kako je već bio učesnik maratona Za Sofijin prvi korak i kako će sada trčati za pomoć maloj Sari, upitali smo ga da li i u budućnosti planira izvesti ovako human gest za još neke od korisnika fondacije Budi human, kojima je pomoć preko potrebna.

"Vrlo rado, jer smatram da su kilometri nešto najmanje što mogu savladati, da bih nekome spasio život" - objasnio je.

Znajući ga većina ljudi smatra herojem i čovekom velikog srca zbog načina na koji pomaže bolesnoj deci, upitali smo ga da li je ponosan na sebe.

"Iskren da budem, sebe ne smatram herojem zbog onoga što činim, jer to ne radim da bi mi neko odao priznanje ili udelio pohvalu. Usrećuje me kada vidim da sam nekome zaista pomogao i podstakao ljude da to takođe učine, ako nikako drugačje, onda barem slanjem SMS poruke. Toliko SVI MOŽEMO", bio je iskren Milenko.

Kako ga do sada u životu ništa nije sprečilo da bude fizički aktivan, trči maratone i pliva, pitali smo ga u čemu nalazi inspiraciju da vodi tako zdrav sportski život, što većina mladih danas ne radi.

"Mladi danas žive jednim brzim životom i često zanemaruju ili stavljaju po strani vrednost sporta za njihovo zdravlje. Odrastajući u porodici u kojoj sam bio okružen sportom, to je jednostavno preraslo u moj životni stil", zaključio je.

Ono što nam je za sam kraj razgovora takođe rekao, jeste da iskreno veruje i nada se izdvajanju novca iz državnog budžeta za lečenje bolesne dece, a do tada će rado pomagati koliko god bude u njegovoj moći.

Skromni Milenko Janićijević za nas jeste HEROJ. Nadamo se da će svojim postupkom probuditi svest u ljudima da humanost treba bitii sastavni deo i osobina svakog od nas.

Šta vi mislite o ovako humanom delu? Pišite nam u komentarima.

(Espreso/Bojana Aleksić Pešić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.