ŽENE KUPUJU ŽENAMA, A KOME MUŠKARCI? Prodavac na Zelenjaku nam je otkrio kome će danas da zamiriše cveće (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić, Profimedia

osmi mart

ŽENE KUPUJU ŽENAMA, A KOME MUŠKARCI? Prodavac na Zelenjaku nam je otkrio kome će danas da zamiriše cveće (VIDEO)

Prvo smo otišli do Zeleng venca, nekako se tamo najviše oseti ta atmosfera i euforija Osmog marta

Objavljeno:
Jelena Mladenović

Na ulicama Beograda na gotovo svakoj prometnoj ulici, oko Zelenog Venca, u podzemnom prolazu, na Terazijama, kroz Knez, pa do Kališa, gotovo da nema ćoška sa kojeg ne "viče" parola: DANAS JE OSMI MART, KUPI ŽENAMA CVEĆE!

Da, danas je Dan žena, dan kada su žene, majke, kraljice, radnice fabrike tekstila u Njujorku izašle na ulice i marširale ka promenama, boreći se za zdrave uslove rada i plate dostojne čoveku.

Borba i danas traje, ali čini se ne tako glasno, međutim, u ovom tekstu nećemo o tome, već o zanimljivoj i manje mračnoj strani Osmog marta koji nam nekakao svake godine izmami osmeh na lice.

Tako je ekipa Espresa izašla na ulice prestonice da proveri da li muškarci kupuju cveće svojim damam, ali i da vidimo koliko su žene pažljive jedna prema drugoj.

Prvo smo otišli do Zeleng venca, nekako se tamo najviše oseti ta atmosfera i euforija Osmog marta.

Radnica u cvećari
Radnica u cvećarifoto: Foto: Aleksandra Čolić

Radnica cvećare na pijaci S. C. rekla nam je da se u cvećari najviše uzimaju ruže na komad, gerberi, ali i saksijsko cveće za starije dame, a uz to idu i grančice na kojima piše čestitka za Osmi mart.

Dalje, naišli smo na uličnog prodavca cveća ispred pijace na Zelenom vencu, Milovana Plavišića koji nam je otkrio šta to danas od cveća najviše uzimaju kupci.

"Najviše se prodaju lale i kale, to danas najviše ide. Ima i žena i muškaraca, ali mi se čini da ima više žena", rekao nam je prodavac cveća.

Osmi mart u Beogradu
foto: Foto: Aleksandra Čolić

Kako nam je Milovan rekao ne zna za koga tačno žene kupuju, ali zato nagađa za koga bi muškarci mogli da izdvoje koji dinar za cveće..

" Muškarci možda kupuju i za švalerke, a žene kupuju za prijateljice ili sebe, uglavnom uzimaju cveće po mojoj preporuci, ne na svoju ruku", kaže nam Milovan.

Interesantno je da da su muškarci više bili raspoloženi da sa cvećem u rukama stanu pred kameru Espresa, dok su žene mahom izbegavale da nam kažu od koga je cveće koje nose.

Osmi mart u Beogradu
foto: Foto: Aleksandra Čolić

Jedna od sugrađanki rekla nam je da je cveće koje nosi namenila tetki.

"Nekako mi je ovaj praznik više za naše majke i starije žene, a ne za nas mlađe", kaže ona i dodaje da je svoj poklon već dobila od jače polovine.

Sugrađanina Jovana Srbljaka zatekli smo sa rukama punim cveća, a otkrio nam je i koga će sve danas obradovati ovim simboličnim poklonom.

"Cveće sam uzeo za tri prijateljice, kumu i suprugu. Često praktikujem pokolone, više volim da ih kupujem random nego na ovako", kaže nam on.

Na pitanje šta njemu znači ovaj praznik i zašto je danas kupio poklon rekao je: Prosto znam koliko je ovaj praznik bitan za žene!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.