IZ SAMOIZOLACIJE ŠETAJU GRADOM ILI RADE: Srpski grad je prošao KORONA GOLGOTU, a situacija je opet ALARMANTNA
Novi Pazar, Foto: Youtube printscreen/RTV Novi Pazar

KORONA VIRUS

IZ SAMOIZOLACIJE ŠETAJU GRADOM ILI RADE: Srpski grad je prošao KORONA GOLGOTU, a situacija je opet ALARMANTNA

Povećava se broj novootkrivenih i hospitalizovanih pacijenata, rekla je Iković i dodala da iz ZZJZ čine sve kako bi smanjili prenos i cirkulaciju virusa

Objavljeno:

Portparolka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Maida Iković rekla je za Radio televiziju Novi Pazar da je tokom jučerašnjeg dana na analize upućeno 185 uzoraka, tokom dana su stigli rezultati za njih 150, a od tog broja korona virusom zaraženo je 38 Novopazaraca i dve osobe iz Tutina.

Povećava se broj novootkrivenih i hospitalizovanih pacijenata, rekla je Iković i dodala da iz ZZJZ čine sve kako bi smanjili prenos i cirkulaciju virusa.

- Upozoravamo da je ovo problem svih nas i ne zavisi od jednog čoveka ili institucije i da je došao trenutak da svi damo doprinos u cilju zaštite svog zdravlja, ali i zdravlja naših najbližih. Nemojmo zarad svog ličnog komoditeta praviti iste greške jer je ozbiljna situacija i vrlo lako može izmaći kontroli - upozorava Iković.

- Potrebno je da vratimo maske, dezobarijere, dezinfekciona sredstva, odgovorna lica na svakim vratima svake ustanove, da merimo temperaturu i poštujemo sve epidemiološke mere. Pozivamo MUP da pooštri mere kontrole ljudi u samoizolaciji, jer takvi se šetaju gradom, ili rade. Pozivamo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da se u svojim objektima pridržavaju epidemioloških mera. Potrebna je dezinfekcija javnih površina, stambenih zgrada, ustanova... - dodala je.

Ona je pozvala i sve verske zajednice i institucije da se maksimalno pridržavaju mera pri molitvama i obredima, a škole i predškolske ustanove da pooštre mere.

- Zdravstveni radnici da se pripreme za pojačan rad i težak mogući scenario i povećanje broja obolelih. Lokalna samouprava i Krizni štab da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti. Inspekcijske službe da pooštre rad. Javni prevoz i taxi službe da pojačaju mere - rela je Iković.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.