NIKO NIJE ZNAO ZA TROMB, DOŠLA JE SVESNA! Oglasio se vlasnik odrinacije gde je Dušici rađena kiritaža
Dušica Trajković, Foto: Printscreen/Facebook

tragedija

NIKO NIJE ZNAO ZA TROMB, DOŠLA JE SVESNA! Oglasio se vlasnik odrinacije gde je Dušici rađena kiritaža

Sve je urađeno po medicinskim pravilima

Objavljeno:

Sve je urađeno po medicinskim pravilima, mi znamo da nema naše krivice, kažu za "Blic" iz leskovačke ginekološke ordinacije u kojoj je Dušici Trajković (32) urađen abortus nakon kog je preminula.

Na telefon ordinacije "Blicu" se javio Radovan Vukadinović, otac ginekološkinje koja je izvršila abortus, ali i vlasnik te ordinacije.

- Sve je urađeno po medicinskim pravilima. Prekid trudnoće je rutinski zahvat. Krivica lekara bila bi da je abortus loše urađen, da je povređena materica i da je, eventualno, nastupilo obilno krvarenje, ali ništa od toga se nije desilo. Bila je i policija u našoj ordinaciji, pokazali smo dokumentaciju i otišli su. Uostalom, niko još ne zna rezultate obdukcije. Naravno da ne bežimo ni od suda, ali mi znamo da nema naše krivice - siguran je Vukadinović, inače i sam specijalista ginekologije.

"Niko nije znao za tromb"

Dušičin suprug Vladimir u izjavi za "Blic" rekao je da je "saznao da je tromb izazvao smrt", naglasivši da nisu urađene adekvatne analize da bi taj zdravstveni problem bio otkriven na vreme. Vukadinović, međutim, kaže da niko nije znao za tromb.

- Ona se od diskus hernije lečila kod dvojice specijalista. Pre abortusa je pitana da li je radila analize i koje, na šta je potvrdno odgovorila, te da su rezultati dobri. Potpisala je i pristinak na intervenciju, u kojoj se na neki način ostavlja mogućnost za komplikacije, ali sa naše strane komplikacije nisu izazvane - tvrdi Vukadinović.

Dodaje da je tromb mogao da se pokrene i da je bila u bolnici ili na ulici.

"Došla je svesna, otišla je svesna"

I dok njen suprug tvrdi da je Dušica bila pod anestezijom tokom kiretaže i da je bila vrlo omamljena, Vukadinović podvlači da je pacijentkinji urađena analgeza, odnosno, dati lekovi protiv bolova i smirenja.

- Ona je kod nas došla svesna na dve noge, izašla svesna opet na dve noge, s tim što je jednu malo vukla zbog diskus hernije - kaže.

Napominje da mu je vrlo žao zbog izgubljenog života, ali upozorava da će tužiti sve koji neopravdano "razvlače" njegovu ordinaciju po medijima.

I suprug Dušice Trajković, kao i njeni sestra i brat, za koje je bila veoma vezana, kažu da su odlučili da više ne govore o slučaju dok ne stigne obdukcioni nalaz, te da će se oko svake izjave konsultovati s advokatom.

Bonus video:

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.