PATRIJARH PORFIRIJE SE IZJASNIO O ISTOPOLNIM ZAJEDNICAMA: Rekao je nešto što MOŽE DA PROMENI SVE!
Novi patrijarh istakao u šta crkva veruje, Foto: RTS printscreen

patrijarh o istopolnim brakovima

PATRIJARH PORFIRIJE SE IZJASNIO O ISTOPOLNIM ZAJEDNICAMA: Rekao je nešto što MOŽE DA PROMENI SVE!

Novi patrijarh istakao u šta crkva veruje

Objavljeno:

Patrijarh srpski Porfirije izjasnio se u vezi sa istopolnim zajednicama da razume potrebu za regulisanjem statusa, administrativne probleme i pritiske, ali da crkva veruje da je brak zajednica muškarca i žene.

Kako je rekao u gostovanju u emisiji "Upitnik", crkva ne može biti za to da se istopolne zajednice nazovu istim imenom kao što je zajednica muškarca i žene.

- Mogu da razumem i ljude koji imaju tu vrstu seksualne orijentacije da imaju bezbroj administrativnih problema, izazova, pritisaka. Ponekad i da imaju potrebu da regulišu svoj status. Nažalost, i po ovom pitanju se vidi da Brisel ne vrši samo političke, već i društvenopolitičke pritiske na zemlje za koje se pretpostavlja da treba da budu deo te zajednice.

Mnoge zemlje EU, uključujući Hrvatsku, kada je reč o crkvi imali su priliku da čuju upravo taj, vi rekoste stav, ali zapravo veru crkve u to da je brak zajednica muškarca i žene i da je porodica zajednica oca, majke i dece. U tom smislu, kada je reč o eventualnom zakonu, naravno da mi ne možemo biti za to da se istopolne zajednice nazovu istim imenom kao što je zajednica muškarca i žene - kazao je on.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.