NIJE IH OBESHRABRIO NI GOLEM SPISAK PROBLEMA: Meštani Prijepolja složno sami rešavaju jedan po jedan! (FOTO)
Put nam je u katastrofalnom stanju, rupe su duž cele deonice, Foto: RINA

sloga kuću gradi

NIJE IH OBESHRABRIO NI GOLEM SPISAK PROBLEMA: Meštani Prijepolja složno sami rešavaju jedan po jedan! (FOTO)

Put nam je u katastrofalnom stanju, rupe su duž cele deonice

Objavljeno:

Kad su ljudi složni nijedan problem nije nerešiv, upravo to su pokazali i meštani sela Rasno kod Prijepolja koji već nekoliko godina unazad svakog proleća organizuju mobu kako bi očistili seoski put dužine skoro tri kilometra.

Zajednički rade na uklanjanju šiblja i niskog rastinja, kako bi oronulu saobraćajnicu asfaltiranu pre gotovo četiri decenije, zadržali prohodnom.

„Put nam je u katastrofalnom stanju, rupe su duž cele deonice. Svake godine, u proleće mi to krpimo zemljom i betonom ali uzalud, voda sve odnese“, kaže za RINU meštanin Vladan Otašević.

Mesto broji oko tristotine žitelja, gde preovladavaju mladi bračni parovi. Pored lošeg puta, meštanima dodatne nedaće zadaje nedostatak kanalizacije a oskudevaju i sa pijaćom vodom.

„Prva kanalizacija od naših kuća udaljena je 900 metara, mi smo morali da sagradimo septičke jame, koje nam sada pune površinske vode te smo prinuđeni da svake sedmice plaćamo cisterne koje će prazniti jame“, navodi meštanin Božidar Pantović.

Iako se nalaze svega na nekoliko kilometara od centra grada za većinu meštana Rasna poljoprivreda je primarno zanimanje.

Prijepolje
foto: RINA

„Bavimo se proizvodnjom maline i stočarsvtom, mislim da u selu ima preko 100 grla krupne stoke i gotovo hiljadu ovaca. Međutim, plasman naših proizvoda do kupca nam otežava loš put“, ističe predsednik Mesne zajednice Rasno Bojan Pušonjić.

Sa mukama ovih građana, upoznali su se i predstavnici lokalne samouprave, koji poručuju da je već napravljen golem spisak problema, te da će ih rešavati postepeno, jedan po jedan.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.