DECENIJAMA JE BILA RUGLO GRADA: Nekadašnja deponija Stanjevine sada je konačno OAZA ZELENILA
Deponija Stanjevine kod Prijepolja, Foto: Rina.rs

DOBRO JE

DECENIJAMA JE BILA RUGLO GRADA: Nekadašnja deponija Stanjevine sada je konačno OAZA ZELENILA

Mehanizacija užičke firme “MPP Jedinstvo ad Sevojno” već je stigla u Prijepolje i radovi kreću u danas

Objavljeno:

Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje, potpisao je ugovor o sanaciji i rekultivaciji nesanitarne deponije Stanjevine, sa užičkom firmom „MPP Jedinstvo ad Sevojno“. Radovi vredni skoro 34 miliona dinara biće finansirani iz lokalnog budžeta.

"Deponija Stanjevine decenijama je bila ruglo grada, zatvorena zahvaljujući razumevanju države i susednih opština, prevashodno Priboja, na čijoj deponiji se privremeno odlaže prijepoljsko smeće. Mnogo vremena i energije je potrošeno na smišljanje ideja, kako i na koji način da se reši problem deponovanja smeća u Prijepolju. Ovo što sada radimo, ne bi mogli učiniti bez pomoći nadležnog ministarstva i minstarke Irene Vujović, koja je pružila svu neophodnu pomoć i uključila svoje saradnike, kako bi rešili ovaj gorući problem za nas", navodi predsednik opštine Vladimir Babić.

Mehanizacija užičke firme “MPP Jedinstvo ad Sevojno” već je stigla u Prijepolje i radovi kreću u danas.

"Prema proceni ekologa, na području Prijepolja nalazi se oko 150 tona otpada smeštenog na divljim deponijama koje treba ukloniti. Ministarstvo vodi projekat, gde su od nas tražili ove podatke. Dali smo i procenjenu vrednost koliko bi koštali radovi, da bi se uklonile sve divlje deponije i nadamo se podršci i sa te strane", kazao je zamenik opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Sanacija i rekultivacija nesanitarne deponije Stanjevine podrazumeva prikupljanje i uklanjanje otpada, potom presipanje zemljom, humusom, ozelenjavanjem cele površine i sadnju 350 sadnica zimzelenog rastinja duž magistralnog puta. Predviđeni rok za završetak radova je 80 dana.

Bonus video:

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.