OVA NEVEROVATNA IZLOŽBA SE NALAZI U SRBIJI! Prirodnjački centar sutra OTVARA SEZONU!
Sve izložbe su digitalizovane, ističu u Centru., Foto: Come to Serbia

POSETITE

OVA NEVEROVATNA IZLOŽBA SE NALAZI U SRBIJI! Prirodnjački centar sutra OTVARA SEZONU!

Sve izložbe su digitalizovane, ističu u Centru.

Objavljeno:

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, sutra otvara sezonu a pred posetiocima je devet izlozbi koje do sada nisu viđene u našoj zemlji na ovaj nacin i preko 30 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini u Dina parku "Dinosvile".

Sezona će biti otvorena novom, gostujućom izložbom, "Prirodnjački centar u malom", koja je do petka bila postavljena u Tržnom centru "Plaza" u Kragujevcu, saopšteno je iz ove naučno-obrazovne institucije Srbije, jedinstvene u ovom delu Evrope.

Posetiocima je dozvoljen ulaz uz poštovanje svih epidemioloških mera zbog globalne zaraze virusom korone.

Izložbe koje posetioci mogu videti su "Geološki vremepolov", "Svet doinosaurusa", "Svet minerala i stena", "Biodiverzitet Srbije", "Svedoci ledenog doba", "Bioarheologija Djerdapa", "Geodiverzitet Srbije", "VUlkan" i "Životinje Afrike", koja je postavljena lane.

Sve izložbe su digitalizovane, ističu u Centru.

Direktorka centra Danijela Ccuknić kaže da je ovu naučno- obrazovnu ustanovu, koja je spoj nauke, obrazovanja i turizma, radi popularizacije prirodnih nauka, pre pandemije virusa korona, godišnje posećivalo oko 100.000 ljudi, najviše školskih ekspkurzija, naučnika, profesora i studenata fakulteta.

Uz domaće naučne ustanove, Centar sarađuje s geografskim društvom iz Beograda i "Darvinovim muzejom" iz Moskve (Ruska Federecija).

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.