ZBOG VELIKG INTERESOVANJA POSETILACA, čuvena izložba ''Ljubav je ljubav'' produžena do 1. marta!
Izložba, Foto: Printscreen

PRODUŽENA ČUVENA IZLOŽBA

ZBOG VELIKG INTERESOVANJA POSETILACA, čuvena izložba ''Ljubav je ljubav'' produžena do 1. marta!

Izložba traje do 1.marta 2021.

Objavljeno:

Usled velike zainteresovanosti posetilaca, izložba "Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje", produžena je do 1. marta u Muzeju savremene umetnosti.

A za sve zaljubljene i one koji će se tek zaljubiti, ove nedelje baš na Dan Zaljubljenih 14. februara od 18 časova, istoričar mode Stefan Šarić je pripremio specijalno vođenje sa temom "Ljubav za sve: Svet različitosti Žan-Pol Gotjea".

"Od samog početka karijere, Žan-Pol Gotje je narušavao norme - rodne, društvene, telesne, seksualne, religijske, pozivajući na pobunu protiv istih. Slaveći različitost svake vrste, Gotje se udaljio od standardizovanog rodno-kodiranog i neretko heternormativnog pristupa francuskoj visokoj modi priklanjajući se različitim istorijskim i savremenim kontra-kulturnim tendencijama baziranim na kvir identitetima", ukratko o temi kaže istoričar mode Stefan Šarić.

Karte za ovaj termin se mogu kupiti isključivo onlajn, putem servis sajta Ticket.rs. Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su organizovane u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju po vremenskim slotovima.

"Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje" je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Značajni deo organizovanja ove izložbe je i saradnja privatnog privrednog i kulturnog sektora, budući da je projekat gotovo u potpunosti realizovan uz pomoć brojnih sponzora.

Kompanija Galenika a.d. Beograd kao premijum sponzor se sa velikim zadovoljstvom uključila u podršku projekta.

Izložba traje do 1.marta 2021.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.