OGLASILO SE MINISTARSTVO KULTURE POVODOM VESTI DA SE ZATVARA PRIRODNJAČKI MUZEJ: Ovo je prava istina o STATUSU!
Sastanak, Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

važno

OGLASILO SE MINISTARSTVO KULTURE POVODOM VESTI DA SE ZATVARA PRIRODNJAČKI MUZEJ: Ovo je prava istina o STATUSU!

Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Republuke Srbije i ministar kulture i informisanja Maja Gojković održala je danas sastanak sa direktorom Prirodnjačkog muzeja Milanom Paunovićem, povodom lažnih vesti koje su u toku jučerašnjeg dana plasirane, a vezano za dalji status ove republičke ustanove kulture.

Ministarstvo kulture
foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Na sastanku je istaknuto da je Nacrt zakona o muzejskoj delatnosti, koji će se uskoro naći pred Narodnom skupštinom Republike Srbije, definisao između ostalog i status Prirodnjačkog muzeja. Iz teksta Nacrta zakona je potpuno jasno da je to republička ustanova kulture i da će i nakon usvajanja ovog zakona nastaviti da radi u ovakvom statusu.

Tako su na sastanku razjašnjenje sve izmišljotine koje su juče provejavale u delu javnosti. Direktor Muzeja i ministar kulture i informisanja su nakon toga razgovarali o daljim planovima rada sa posebnim osvrtom na planove vezane za izgradnju zgrade Muzeja.

Ministarstvo kulture i informisanja za ovu godinu opredelilo je sredstva za raspisivanje konkursa za idejno rešenje za zgradu Muzeja koja je previđeno da bude na Novom Beogradu odlukom Skupštine grada Beograda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.