HOĆE LI BITI SKRAĆENJA RADNOG VREMENA KAFIĆA I RESTORANA? Krizni štab saopštio odluku
Kafići, Foto: Profimedia, Espreso.co.rs

ODLUČENO

HOĆE LI BITI SKRAĆENJA RADNOG VREMENA KAFIĆA I RESTORANA? Krizni štab saopštio odluku

Kako je odlučio Krizni štab, trenutno mere ostaju na snazi

Objavljeno:

Iako je Krizni štab najavio ranije danas da postoji mogućnost da se mere pooštre ako se epidemiološka situacija pogorša, i da bi u tom smislu, kafiće i restorane čekale nove mere, na konferenciji za medije je rečeno da to toga zasad neće doći.

Kako je odlučio Krizni štab, trenutno mere ostaju na snazi, i neće biti skraćenja radnog vremena ugostitelja niti dopunskog smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Za to su se zalagali i predstavnici privrede ali i Grada Beograda.

Predstavnici Privredne Komore Srbije i Grada Beograda rekli su da će oni ipak tražiti da se ne skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, jer bi to ugrozilo više od 40.000 radnika koliko radi u toj industriji.

Ipak, naveli su da će podržati predlog da se povećaju kazne za one koji ne budu poštovali mere.

Govoreći o kršenju mera, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Zoran Gojković rekao je da su inspekcije u prethodna četiri dana izvršila 1581 nadzor i to najviše u centralnoj Srbiji. Istakao je da su se mere najviše kršile na tri planine - Divčibare, Zlatibor i Kopaonik.

Kako je istakao, napisane su mandatne odnosno prekršajne kazne, ali je bilo i pražnjenja objekata.

- Za više od 20 odsto objekata izrečene mandantne, prekršajne kazne, došlo i do pražnjenja kompletnih objekata zbog nepoštovanja distance. Inspekcija će nastaviti da prate situaciju - rekao je on.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.