ISPLIVALI PRVI REZULTATI GLASANJA ZA PATRIJARHA SPC: Samo jedan vladika dobio više od polovine glasova
Samo jedan vladika dobio više od polovine glasova, Foto: Espreso

UPRAVO SAOPŠTENO

ISPLIVALI PRVI REZULTATI GLASANJA ZA PATRIJARHA SPC: Samo jedan vladika dobio više od polovine glasova

Kako su medji spekulisali i prema tvrdnjama poznavaoca prilika u vrhu SPC, najveće šanse da uđu u ove tri koverte imaju vladike Irinej (Bulović), kao i Porfirije, Jeftem, Teodosije i Joanikije

Objavljeno:

Srpska pravoslavna crkva dobiće novog patrijarha, 46. po redu. Izborni sabor održava se danas u kripti Hrama Svetog Save, pravo glasa ima 47 vladika, dok 39 ispunjava kanonske uslove da budu kandidati za poglavara SPC.

Kako Alo! saznaje, u prvom krugu glasanja natpolovičnu većinu dobio je samo jedan od vladika i tako ušao u "prvu kovertu" koja će ići u Apostolski žreb.

Naši izvori iz Hrama nisu hteli da nam kažu ko je episkop koji je prvi "izglasan". Glasanje se nastavlja sve dok još dvojica arhijereja ne dobiju natpolovičnu većinu glasova.

Kako su medji spekulisali i prema tvrdnjama poznavaoca prilika u vrhu SPC, najveće šanse da uđu u ove tri koverte imaju vladike Irinej (Bulović), kao i Porfirije, Jeftem, Teodosije i Joanikije.

Mada, uvek su moguća iznenađenja, jer patrijarha na kraju bira Duh Sveti. Ni patrijarh Pavle, ni patrijarh Irinej pre izbora za čelnika Crkve nikada nisu spominjani kao favoriti.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.