DR BELOJEVIĆ: Žene sa silikonima još ne smeju da se vakcinišu! To NAGRIZA ORGANIZAM, upozorio na opasnu reakciju
Goran Belojević, Foto: Printscreen

DOKTOR OTKRIVA

DR BELOJEVIĆ: Žene sa silikonima još ne smeju da se vakcinišu! To NAGRIZA ORGANIZAM, upozorio na opasnu reakciju

Šef Katedre za higijenu Medicinskog fakulteta u Beogradu upozorava da estetske intervencije mogu imati stravične posledice na efekat pelcovanja

Objavljeno: 22:21h

Žene koje su ugradile silikonske implantate u grudi ili zadnjicu moraće da sačekaju na primanje vakcine protiv kovida-19, jer bi mogle da imaju određene nuspojave. Stručnjaci savetuju da silikon može da izazove opšti haos u organizmu, a u kombinaciji sa ovim cepivom može biti fatalan.

Glavni predavač na Katedri za higijenu Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Goran Belojević u razgovoru za Objektiv kaže da će svaki organizam imati reakciju ukoliko strano telo koje se nalazi u njemu dođe u dodir s vakcinom. – Kada unesemo u sebe silikonski implantat, organizam će odreagovati, i to može dovesti do poremećene reakcije nakon davanja vakcine. Nije isključeno da cepivo bude odbačeno, jer i samo pelcovanje izaziva reakciju imunološkog sistema. To se zove interakcija, odnosno ukrštena reakcija između dva imunološka odgovora – objašnjava naš sagovornik.

SILIKON NAGRIZA ORGANIZAM

Dr Belojević ističe da je silikon sintetska materija, za razliku od hijaluronske kiseline, koja se već nalazi u našem telu, pa može napraviti opšti haos u organizmu. – Svaka estetska intervencija je posebna. Tu nema diskusije. Silikon izaziva reakciju i bez vakcine. On nagriza organizam. S druge strane, hijaluronska kiselina je sastavni deo nas – kaže dr Belojević.

BOTOKS MOŽE BITI PROBLEMATIČAN

Prema njegovim rečima, nije pametno primiti vakcinu, bez obzira na to o kojoj estetskoj injekciji se radi. – Kada uradite neki estetski zahvat, bilo umetanje hijalurona ili botoksa, ona se prati naredne dve nedelje zbog mogućih nuspojava. Botoks je toksin koji je vrlo razblažen i koji praktično ima funkciju da razlaže tkivo i zateže kožu. Sve te intervencije plastične hirurgije mogu biti vrlo problematične – upozorava naš sagovornik.

Ostatak teksta pročitajte u štampanom Objektivu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.