MALOJ HEROINI POTREBNA POMOĆ DA BI NAČINILA PRVI KORAK! Anđela Miletić mora na lečenje u Ukrajinu!
Anđela Miletić, Foto: Printscreen / Budi human

pomozimo anđeli

MALOJ HEROINI POTREBNA POMOĆ DA BI NAČINILA PRVI KORAK! Anđela Miletić mora na lečenje u Ukrajinu!

Iako ima neujednačen psihomotorni razvoj, ona je dete koje je mentalno očuvano.

Objavljeno:

Četvorogodišnjoj Anđeli Miletić potrebna je naša pomoć da bi načinila prvi korak. Ovoj maloj heroini neophodno je lečenje u Ukrajini kako bi prevazišla sve zdravstvene probleme i imala srećniju budućnost.

Anđela je prvo dete iz uredno kontrolisane trudnoće. Zbog loše procene lekara i odluke da se carski rez ne vrši u datom terminu, zbog krupnoće bebe doktori se ipak odlučuju da se Anđela rodi prirodnm putem.

Porođaj se zakomplikovao i ona se rađa u 40. toj gestacijskoj nedelji trudnoće, kao takoreći "mrtvorođeno" dete koje je odmah oživljavano i intubirano. Usled zaglavljivanja ploda u kanalu, porođaj je dovršen vakum ekstrakcijom. Anđela je bila teška 4800 gr i dugačka 61 cm.

Komplikacije na porođaju su na Anđelino zdravlje ostavile teške posledice. Teška asfiksija, hipoksično ishemične encefalopatije, oštećenje ganglija na desnoj strani mozga, pocepanu plućnu maramicu i sepsu.

Kao da to nije bilo dovoljno, Anđela se suočava sa još jednim problemom (lezijom pleksus brahijalisa leve ruke). Nakon mnogobrojnih pregleda Anđela dobija konačne dijagnoze (diskinetička cerebralna paraliza i i paraliza pleksus brahijalisa).

Iako ima neujednačen psihomotorni razvoj, ona je dete koje je mentalno očuvano. Govor i razumevanje su joj u skladu sa uzrastom, ali je motorički u jako lošem stanju, ne sedi samostalno, ne puzi i ne može da hoda. Leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu.

Pored svih problema sa kojima se suočava, Anđela je vesela i srećna devojčica. Uporna je hrabro savladava svaku prepreku. Da bi prohodala i postala samostalnija, potrebno je da uradi tretman matičnim ćelijama u Ukrajini. Anđela prikuplja sredstva i za fizikalne, logopedske, defektološke i psihološke tretmane, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Kako možete pomoći Anđeli:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 956 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human956 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823293-81

Uplatom na devizni račun: 160600000082363137

IBAN: RS35160600000082363137

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.