VAŽNO ZNATI PRE PRIMANJA VAKCINE PROTIV KORONE! Dr Jevđenić upozorila na šta treba obratiti pažnju!
Foto: EPA-EFE/ ANDREY RUDAKOV HANDOUT

PRIPREMA PRED VAKCINU

VAŽNO ZNATI PRE PRIMANJA VAKCINE PROTIV KORONE! Dr Jevđenić upozorila na šta treba obratiti pažnju!

Kao i za svaki drugi lek, i za estetske intervencije mora da se određen vremenski period radi na kliničkim ispitivanjima

Objavljeno:

Pojavile su se indicije da fileri, hijaluron i silikoni mogu da izazovu alergijsku reakciju nakon primanja vakcine protiv korona virusa

Kao i za svaki drugi lek, i za estetske intervencije mora da se određen vremenski period radi na kliničkim ispitivanjima. Bilo koji od simptoma da se javi, na primer glavobolja, pacijent treba da odustane od estetske operacije - rekla je doktorka estetske medicine Maja Jevđević.

Ona je navela studiju prema kojoj je tri od 30.000 pacijentkinja koje su primile Astrazeneku, dobilo i alergijsku reakciju posle hijeluronske injekcije.

Mada ističe da je to zanemarljiv broj, ipak savetuje kako, ali ne bi trebalo istovremeno raditi tretman i primati vakcinu protiv korona virusa.

- Bilo koja estetska injekcija da je u pitanju, nije pametno primati vakcinu, samo kako bi se pratili efekti intervencije. Kod žena koje prvi put dođu na injekciju hijeluronske kiseline ili botoks, dve nedelje se prati stanje kako bi mogle da se prijave bilo kakve nuspojave - objasnila je dr Jevđević za TV Prva.

Bonus video:

(Espreso/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.