ZDRAVSTVENI RADNICI IZ REPUBLIKE SRPSKE PRIMAJU VAKCINU: Vulin pričao i o odnosima sa Srpskom!
Aleksadar Vulin, Foto: TANJUG / RADE PRELIC

vakcinacija

ZDRAVSTVENI RADNICI IZ REPUBLIKE SRPSKE PRIMAJU VAKCINU: Vulin pričao i o odnosima sa Srpskom!

Vulin je istakao da predsednik Vučić vodi računa i brine o Republici Srpskoj i to nikada neće prestati da radi.

Objavljeno: 14:02h

Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, pet hiljada zdravstvenih radnika iz Republike Srpske primiće vakcinu protiv korona virusa u Srbiji, izjavio je danas ministar unutrašnjh poslova Aleksandar Vulin.

"Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem, on je razgovarao sa nadležnima u Republici Srpskoj, veoma brzo će 5.000 medicinskih radnika iz RS preći u Srbiju i biti vakcinisano protiv kovida u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu", rekao je Vulin u izjavi za BN tv.

Vulin je istakao da predsednik Vučić vodi računa i brine o Republici Srpskoj i to nikada neće prestati da radi.

Ministar je kazao da mu je drago što se Republika Srpska razvija i da će Srbija na čelu sa Vučićem, još više ulagati u Srpsku.

"Drago mi je da se Republika Srpska razvija, mi ulažemo u RS, zato su naši odnosi tako puni, toliko plodotvorni. U Republiku Srpsku je ušlo 82 miliona evra, direktno iz budžeta Vlade Srbije i dato je svakoj opštini u RS i u opštinama u Federaciji sa srpskim većinskim stanovništvom", rekao je Vulin.

Ministar je istakako da se o svakom detalju vodi računa da bi Srpska bila sigurna.

"Teško je naći da je neko iskreniji u svojim odnosima prema Republici Srpskoj od Aleksandra Vučića", naveo je Vulin u izjavi za bijeljinsku televiziju.

Odnosi Srbije i RS nikada nisu bili bolji

Vulin je izjavio da odnosi Srbije i RS od 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić izabran za premijera, nikada od nastanka Republike Srpske nisu bili bolji, plodniji i ispunjeniji i da je siguran da iz Srpske nikada neće doći kritike na račun predsednika Srbije.

"Jako je teško naći način da kritikujete politiku Aleksandra Vučića prema Republici Srpskoj, možete ako ste Bakir Izetbegović, Srbin ne može da nađe razlog za kritiku. Srbija treba da predvodi sve Srbe, tu nema rasprave. Mi Srbi, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, postajemo jedinstveni politički narod", rekao je Vulin gostujući u emisiji "Puls" na BN televiziji.

Kako je saopšteno iz PS, on je istakao da neće dozvoliti da se bilo čija izjava, makar i pogrešno protumačena, tumači kao politika koja može da posvađa Srbe, da svađa Republiku Srbiju i Republiku Srpsku.

''To je nemoguće", rekao je lider PS-a Aleksandar Vulin upitan da prokomentariše izjavu srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

"Nikada nećete čuti od predsednika Vučića da odgovori na bilo šta što dođe iz Republike Srpske, čak i ako to može da zvuči kao kritika, a posebno kada je ta kritika neosnovana. Aleksandar Vučić nikada nije preduzeo nijedan politički potez, a da nije mislio i vodio računa o tome kako će se to odraziti na Republiku Srpsku", kazao je. Vulin je poručio i da Srbija neće arbitrirati u RS ko je vlast, a ko opozicija, te ''da su u Srbiji svi bili zadovoljni onim što su čuli od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića na jednoj bosanskoj televiziji''.

"Neće Srbija arbitrirati u Republici Srpskoj ko je vlast, a ko opozicija. Svi u Srbiji su bili zadovoljni kako je gospodin Stanivuković na televiziji Fejs govorio. Nlegovo odbijanje da prihvati da je Srebrenica genocid, njegov čvrst stav da RS ne može da se umanji na bilo koji način su nas obradovale. Kao što nas godinama raduje politika Milorada Dodika. Niko ne treba da se Ljuti na Srbiju i na Aleksandra Vučića, mi sarađujemo sa svakim sa kojim građani Srpske kažu da hoće da sarađuju'', dodao je.

''Nije Aleksandar Vučić Tadić, pa da ćuti dok čereče i kasape Republiku Srpsku i umanjuju njena ovlašćenja, mi ćemo uvek biti tu za svoju Republiku Srpsku", kazao je Vulin.

Vulin je istakao da je Vučić predsednik svih Srba i da nema jedinstvenog političkog naroda bez Srbije.

"Aleksandar Vučić u političkom smislu je nadrastao funkciju koju ima, on je predsednik svih Srba. On se ponaša kao predsednik svih Srba svojom politikom, siguran sam da iz Republike Srpske ne dolaze i da neće doći bilo kakve kritike na račun Vučića, jer nema za šta.

Uvek je predsednik Srbije, predsednik svih Srba. Imate neke predsednike pre Vučića koji nisu imali hrabrosti to da budu i da vode računa o interesima čitavog srpskog naroda'', kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, od 2014. godine do danas, u vidu bespovratne pomoći iz Srbije je u Republiku Srpsku došlo 82 miliona evra, dodaje se u saopštenju PS.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.