SITUACIJA SVE TEŽA: Ako brojke ne padnu, krizni štab skraćuje rad kafića i tržnih centara, saopštio je Tiodorović!
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen

Sve oštrije mere

SITUACIJA SVE TEŽA: Ako brojke ne padnu, krizni štab skraćuje rad kafića i tržnih centara, saopštio je Tiodorović!

A za predstojeći praznik, ističe, posebno će na udaru kontrolora biti Zlatibor i Kopaonik

Objavljeno:

Ako broj zaraženih ne bude počeo da pada i mere i dalje ne budu poštovane, krizni štab će dodatno skratiti radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih cenatar, a u onim mestima gde brojke budu enormno rasle, poput Vranja, moguće je i zatvaranje svih restorana i kafića, ističe za Kurir prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

On navodi da u situaciji kada svakodnevno imao oko 2.000 nobvozaraženih, kada se bolnice opet pune, a tek nam slede četri neradna dana oko Sretenja, samo možemo razgovarati o još restriktivnijim merama.

- U onim lokalnim sredinama gde raste broj pozitivnih i obolelih, poput Vranja, razmatra se mogućnost, ukoliko se trend porasta ne zaustavi i ne kontroliše, moguće je i zatvaranje ugostiteljskih objekata. A medicinski kriznog štaba je za još rigoroznije mere na nivou cele Srbije ako se situacija ne podvede pod kontrolu. Broj novozaraženih treba izrazito da padne, za početak da bude trocifren - navodi prof. Tiodorović i dodaje da sledeća sednica kriznog štaba još nije zakazana, te se ne zna kada će tačno biti.

A za predstojeći praznik, ističe, posebno će na udaru kontrolora biti Zlatibor i Kopaonik, gde su smeštajni kapaciteti već rasprodati. - Naloženo je sanitarnoj inspekciji i komunalnoj miliciji da sprovode rigorozne kontrole i nadzor i da kazne budu najviše moguće. Lično, kad bih video neki kafić ili restoran pun ljudi i još bez maske, odmah bih ga zatvorio - navodi prof. Tiodorović.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.