OZBILJAN SKOK U BROJU ZARAŽENIH U VRANJU: Dr Tiodorović objasnio koji je razlog novonastale situacije
Branislav Tiodorović, Foto: Filip Plavčić, Printscreen

KORONA VIRUS

OZBILJAN SKOK U BROJU ZARAŽENIH U VRANJU: Dr Tiodorović objasnio koji je razlog novonastale situacije

U Dečjoj kovid ambulanti, juče do 18 sati, obavljeno je 65 pregleda

Objavljeno:

U Vranju je danas registrovano 127 novih slučajeva korona virusa, što je značajno više u odnosu na sredu, kada je bilo manje od sto novoobolelih.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je razlog za skok broja obolelih to što su se ljudi malo opustili, ali i da državljani Severne Makedonije masovno dolaze u prodavnice u tom gradu.

- Postoji objašnjenje, a to je da ipak smo malo popustili sa sprovođenjem mera i posebno zbog lepog vremena, pa čak i oni koji su bili najdisciplinovaniji su malo popustili - kazao je Tiodorović.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 116 pacijenata. Od tog broja, 100 je pozitivno na korona virus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 12 pacijenata, a otpušteno je 7. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 44 slobodne postelje.

U Dečjoj kovid ambulanti, juče do 18 sati, obavljeno je 65 pregleda.

Podsetimo, Štab za vanredne situacije u Vranju doneo je predlog da sve srednje škole i pojedine osnovne, pređu na onlajn nastavu zbog nepovoljne epidemiološke situacije u ovom gradu.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.