USRED ZIME UZELI KAJAKE PA SE PROVOZALI DUŽ CELOG BEOGRADA: Pronašli smo NAJJAČU ZABAVU u Srbiji! (VIDEO)
Danijel Đorđević sa početnicima krstari Beogradom, Foto: Foto: Beogradski klub No Fat, No Stress

avantura

USRED ZIME UZELI KAJAKE PA SE PROVOZALI DUŽ CELOG BEOGRADA: Pronašli smo NAJJAČU ZABAVU u Srbiji! (VIDEO)

Ne brinite se, hladno vreme zaista ne bi trebalo da vas spreči da iskusite ovakav doživljaj, samo je potrebno da se obučete kao da idete na planinarenje

Objavljeno:

Kažu da je prestonica Srbije u očima posmatrača sa Save i Dunava potpuno drugi grad, a da biste doživeli taj osećaj ne treba da imate u vlasništvu čamac, gliser ili brod, jednostavno dovoljan je kajak i to bez i jednog dana provedenog u njemu!

Sve je to lepo, ali kako zimi, na niskim temperaturama krstariti kroz ledene reke po Beogradu?

Odgovor na to pitanje pronašli smo na sajtu kluba "No Fat, No Stress" čiji organizator Danijel Đorđević organizuje aktivnosti u prirodi, a jedna od njih jeste i zimska avantura kajakom za apsolutne početnike.

"Ovo zimsko vreme, ako možemo ovo da nazovemo zimom, ne može i ne treba da nas spreči u bavljenju sportom. Tako da smo rešili da krenemo sa zimskim kajak avanturama", napisao je Đorđević.

Ne brinite se, hladno vreme zaista ne bi trebalo da vas spreči da iskusite ovakav doživljaj, samo je potrebno da se obučete kao da idete na planinarenje ili skijanje, a od njih dobijate dodatnu opremu. S obzirom da je ovo sport na vodi potrebno je da ponesete i rezervnu garderobu.

#lovebelgrade #kayaklove #kayakadventure #kayaktours #kayakingadventure #kayaklovers #kayaktime #kayakingday...

Posted by No Fat, No Stress on Monday, February 8, 2021

Avantura počinje u 11 sati ujutru svakog dana, oni će vam reći gde da se pojavite, kada se prijatite. Pre početka veslanja dobijate kratku obuku od Đorđevića na suvom, koji je osim organizatora ove avanture i instruktor, pa po potrebi veslača i fotograf kako nam je i sam rekao. Nakon toga se ulazi u kajake i kreće se sa praktičnim delom. Đorđević je sve vreme u zasebnom kajaku pored vas i uči vas.

"Temperatura stvarno nije važna, kada je sunčan dan oseti se velika razlika je bolje, nego kada je tmurno i kišovito", rekao nam je Danijel.

"Sada su trenutno u opciji Veliko ratno ostrvo, vesla se oko 7 kilometara i Amazon iznad Zemuna, to su kanali tu ima da se pređe devet kilometara, Savom ne veslamo jer je mnogo jaka sada, jača možda i od Drine", objasnio nam je on.

Veslanje traje od dva do tri sata, kajaci su stabili i namenjeni za rekreaciju.

Dakle, ako nikada u životu niste seli na kajak, zimi provodili vreme na vodi, možda je krajnje vreme da se sada upustite u avanturu i zaveslate rekama.

(Espreso)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.