BAKI (91) IZ BEOGRADA PRODALI MASAŽER ZA 48.000: Obećali joj ga besplatno pa joj ga UVALILI po 10 puta većoj ceni!
Prevarili staricu, Foto: Profimedia

OPREZ

BAKI (91) IZ BEOGRADA PRODALI MASAŽER ZA 48.000: Obećali joj ga besplatno pa joj ga UVALILI po 10 puta većoj ceni!

Vodite računa da ne nasednete!

Objavljeno:

R. M. iz Beograda se obratila našoj redakciji jer je njena rođaka, kako tvrdi, prevarena, i kaže da ovo nije jedini slučaj, već godinama ljudi nasedaju na te prevare.

Naime, njena rođaka koja ima 91 godinu je kupila masažer za noge, nakon telefonskog poziva u kojoj joj je navodno rečeno preko fiksnog telefona da će ga dobiti besplatno.

Takođe, Rada je napomenula da su joj masažer prodali za 48.200 din, iako je prvobitno rečeno da će biti besplatan. Takođe, napomenula je da brojeve telefona koje su ostavili nije mogući dobiti jer su stalno nedostupni.

Kako je ona stara i živi sama pristala je da dođu i donesu joj isti na adresu. Naravno, nista nije bilo besplatno vec su joj isti prodali za 48.200 din i to tako što je potpisala da joj se na rate odbijaju naredne dve godine. Potpisala se tako sto su joj stavili prst u mastilo, pa na ugovor. Strašno. Na sve naše pokušaje da ih kontaktiramo na ostavljene telefone i adresu gde su registrovani nije bilo šanse jel telefon nisu aktivni tj. stalno vas izbacuje i dobijate poruku ,vezu nije moguće ostvariti. U MUP-u kazu da je to opšta prevara da se moze prijaviti al' od toga verujem da nema koristi i da se time niko ne bavi", objašnjava Rada.

Dodaje, da su u oglasima cene tih masažera znatno povoljnije, a da su njenoj rođaci masažer prodali po znatno većoj ceni, iako ima penziju 20.000 dinara.

Napominjem da vrednost ovog masažera ide u oglasima od 4-5 000 do 14000 dinara, a isti takav su oni danas prodali mojoj tetki za 48.000 zeni koja ima 91 god i penziju nešto malo vise od 20 000.

S obzirom na to da postoje česte prevare, veoma je važno biti oprezan pogotovo kada kupujete posredstvom fiksnog telefona i pristajete na te akcije ili kada naručujete onlajn.

Da li ste vi ili neko koga znate bili u sličnoj situaciji?

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.