Dačić: Ovo je veliki udarac na mafiju, čestitke svima koji su učestvovali u akciji hapšenja Veljka Belivuka!
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

rekao svoje

Dačić: Ovo je veliki udarac na mafiju, čestitke svima koji su učestvovali u akciji hapšenja Veljka Belivuka!

U slučaju Belivuka treba koristiti reč mafija, rekao je Dačić

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da efekti hapšenja kriminalne grupe oko Veljka Belivuka mogu da budu blagotvorni za društvo i dodao da u ime parlamenta čestita svima koji su učestovali u toj akciji koja je sprovedena u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Dačić je na TV Hepi rekao da je borba protiv korupcije i kriminala jedan od šest principa na kojima se bazira rad Vlade Srbije, a koje je još ranije predočio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

U slučaju Belivuka treba koristiti reč mafija, rekao je Dačić, jer je ta grupa imala sve elemente mafijaškog delovanja, od ubistava do pravljenja "pipaka" u različitim institucijama od kojih mafija može da očekuje pomoć.

"Ovo je veliki iskorak i veliki udarac na mafiju i biće tu ozbiljni procesi, jer za svakog od uhapšenih i privedenih morate da imate određenu vrstu dokaza", rekao je Dačić.

Na pitanje o povezanosti Belivukove grupe sa određenim institucijama u Srbiji, Dačić kaže da je sasvim logično da se sada pronalaze takozvani "janjičari" od kojih su mogli da traže podršku, jer, kako je dodao, njima je bila potrebna podrška u policiji, tužilaštvima, medijima, a ne u Narodnoj bibilioteci.

"Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je rekao da nije tu samo reč o fizičkom nasilju, već da ima i elemenata finansijskog kriminala", rekao je Dačić i još jednom pozdravio akciju koja je dovela do hapšenja.

Odgovarajući na pitanje o snajperu s prigušivačem koji je policija pronašla kod grupe uhapšenih oko Belivuka, Dačić je ocenio da niko ne kupuje takve snajpere zbog ljubavi prema oružju i kolekcije već zbog toga što ima neke ciljeve.

"Jasno je da će im smetati oni koji najviše rade protiv njih. Vučić je najavio borbu protiv kriminala i korupcije i njihova prva reakcija je da uzvrate", naveo je Dačić.

Podvukao je da je uvek bilo važno da postoji politička hrabrost i volja da se takva borba dovede do kraja i zbog toga je u ime skupštine čestitao svima koji su sproveli hapšenje.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.