BIVŠI OSUĐENICI DOKAZALI SVOJU HUMANOST: Pod punom zaštitom ulaze i u crvenu kovid zonu!
Dušan Mirić, Foto: PrintscreenRTS

VAŽNO

BIVŠI OSUĐENICI DOKAZALI SVOJU HUMANOST: Pod punom zaštitom ulaze i u crvenu kovid zonu!

- Od 19-20 godina su ovde volontirali mesec dana, tako da ja mislim, da su svima stavili do znanja da žele da se menjaju - ističe Mirić

Objavljeno:

Nekadašnji osuđenici, članovi kragujevačkog udruženja "Posle kiše", pomažu zaposlenima i pacijentima u Kliničkom centru u Kragujevcu. Između ostalog, dopremaju boce sa kiseonikom do najtežih bolesnika.

Svakog jutra su u Kliničkom centru. Pod punom opremom, kao i zdravstveni radnici, ulaze u crvene kovid zone. Prenose boce sa kiseonikom, teške po 70-80 kilograma, do pacijenata. Ostaju koliko treba. Nema straha, već samo brige za svaki život.

- Mi vidimo da su oni zadovoljni nama. Prihvatili su nas super i borimo se svi zajedno - kaže Milan Prokić iz Udruženja "Posle kiše" iz Kragujevca.

Dušan Mirić predsednik tog Udruženja naveo je da je dosta mladih što je, kaže, za pohvalu, piše RTS.

- Od 19-20 godina su ovde volontirali mesec dana, tako da ja mislim, da su svima stavili do znanja da žele da se menjaju - ističe Mirić.

Apel Kriznog štaba da su Kliničkom centru potrebni volonteri za njih je bio dovoljan. Bivši osuđenici i njihovi poznanici pomogli su kada je bilo najteže.

U novembru i decembru deo medicinara zaražen koronom, a na stotine pacijenata čeka kiseoničnu potporu.

- Oni su nam pritrčali u pomoć, omogućili da se mi skoncentrišemo sa malim brojem izvršilaca na kvalitetniju i bolju negu pacijenata obolelih od kovida 19 - priča Vesna Kazaković, glavna sestra Kliničkog centra u Kragujevcu.

(Espreso / Telegrad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.