TO JE TEŠKO, OVDE JE SVE DOBRO OPREMLJENO: Član SZO izneo sumnje da je korona procurila iz laboratorije u Vuhanu!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB, Ilustracija

ispitivanje porekla korone

TO JE TEŠKO, OVDE JE SVE DOBRO OPREMLJENO: Član SZO izneo sumnje da je korona procurila iz laboratorije u Vuhanu!

Drugi član tima SZO Piter Dasak je rekao da dobro poznaje tu laboratoriju i da su u njoj ostvarena brojna dostignuća u oblasti naučnog istraživanja....

Objavljeno:

Član tima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i zamenik direktora Instituta Paster u Sankt Peterburgu Vladimir Dedkov izneo je sumnje u tvrdnje da je korona virus "procurio" iz laboratorije kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu, objavio je Sputnjik.

Stručnjaci SZO koji istražuju poreklo pandemije korona virusa posetili su u sredu Institut u Vuhanu. Dedkov je rekao da je laboratorija u tom institutu veoma dobro opremljena i naveo da je "teško pomisliti da je nešto procurilo odavde".

U članku Sputnjika, koji je prenela Kineska medijska grupa (CMG) se navodi da je laboratorija pod strogim merama bezbednosti, odnosno na najvišem nivou biobezbednosti (BSL-4)u zemlji.

Drugi član tima SZO Piter Dasak je rekao da dobro poznaje tu laboratoriju i da su u njoj ostvarena brojna dostignuća u oblasti naučnog istraživanja. On je dodao i da su neki ljudi želeli da uprljaju čast te laboratorije i da je diskredituju što je, kako je naveo, "veoma ironično".

Posle obilaska pijace morskih plodova Huanan u Vuhanu, Dedkov je rekao da, čak i da je korona virus potekao iz drugog mesta, na toj pijaci su postojali povoljni uslovi za širenje virusa.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.