RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, RASTE VODOSTAJ NA TAMIŠU! Kreće odbrana od poplava, u problemu i ŠAPČANI! (FOTO)
Poplave / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

POTREBAN DODATAN OPREZ

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, RASTE VODOSTAJ NA TAMIŠU! Kreće odbrana od poplava, u problemu i ŠAPČANI! (FOTO)

Vodostaj na Savi kod Šapca će biti u manjem porastu do 05. februara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno hidrološko upozorenje. U upozorenju na njihovom sajtu navodi se da će na Tamišu vodostaj biti u porastu do 04. februara bez dostizanja granice vanredne odbrane od poplava.

Vodostaj na Savi kod Šapca će biti u manjem porastu do 05. februara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

Kako prenosi Tanjug, na osnovu aktuelne hidrološke situacije i porasta vodostaja na rekama Dunav i Sava u sredu je uvedena redovna odbrana od poplava na vodnim jedinicama "Beograd" (sektor D.4) i "Sava- Šabac" (sektor C.4), objavile su Srbijavode.

vreme
foto: PRINTCSREEN/ RHMZ

Službe Srbijavoda i nadležnih vodoprivrednih preduzeća prate kretanje promena nivoa vode na terenu, promene stanja na odbrambenim linijama, kako bi u saradnji sa lokalnim samoupravama sproveli usaglašene mere odbrane od poplava.

Usled opadanja vodostaja reka Ibar i Raška, ispod kriterijuma i uslova za odbranu od poplava, ukida se redovna odbrana od poplava na Vodnoj jedinici "Ibar- Kraljevo, Novi Pazar".

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.