OD JEZIVOG MOSTA SMRTI I REKE SUZA DO MRTVE ŽENE U BELOM: Tri UKLETA mesta u Srbiji od kojih svi BEŽE (FOTO)
Stara planina, ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

I DALJE MISTERIJA

OD JEZIVOG MOSTA SMRTI I REKE SUZA DO MRTVE ŽENE U BELOM: Tri UKLETA mesta u Srbiji od kojih svi BEŽE (FOTO)

Meštani čim padne mrak odlaze u kuće, ulice ostaju puste

Objavljeno:

Naša zemlja prava je riznica prirodnih lepota i blaga, zbog čega nam turisti iz godine u godinu sve više dolaze.

Pored brojnih istorijskih znamenitosti, u narodu postoje i neke legende koje se nerado prepričavaju, ali moraju, čisto bi se sagovornik upozorio na sve “opasnosti” koje vrebaju.

Postoje neka mesta koje bi meštani rado menjali za neka druga koliko ih prate priče kao iz horor filmova.

Mrtvački most na Staroj planini

Bez ikakve dileme najjezivije mesto u Srbiji. Iako se poslednjih godina beleži blagi porast u broju turista, što je isključivo zahvaljujući postojanju legende, i dalje je čuveni most na Staroj planini nešto što ljudi radije izbegavaju.

Postoji i postojaće večno stara priča kako su se na ovom mestu silovale i ubijale Srpkinje. Turski vojnici su, vraćajući se iz bitaka na most dovodili meštanke ili zarobljenice na kojima su se iživljavali. Meštani tvrde da se tu čuje kako vrište duše nesrećnih žena.

Selo Zarožje i “vampirska” vodenica

Na putu ka Bajinoj Bašti nalazi se selo Zarožje koje čuva legendu, ali i nešto opipljivo – vodenicu srpskog vampira Save Savanovića. Ako biste meštane pitali za Savu, mnogi bi vam rekli da se nije skoro pojavio, neki kažu poslednji put oko 1970. godine, ali da postoji strah od predela oko vodenice – i danas postoji.

Na vodenicu kod izvora reke Raogačica koju meštani zovu i “rekom suza” i danas retko ko dolazi jer je Sava Savanović navodno baš tu ubijao mlinare. Meštani kažu da je mesto toliko jezivo da čak i ako ne verujete u legendu a tu noć boravite oko sela Zarožja, “đavo vam neće dati mira”. U ovom slučaju vampir Sava?

Mrtva žena u belom

Kod Zaječara se nalazi selo Koprivica u kojem nema živog čoveka noću. Uveče se brzo navlače zavese, i pre ponoći su sva svetla pogašena i vlada neverovatna tišina do zore. Meštani bi vam, ako dođete u Koprivicu, ispričali legendu o devojci koja je noću šetala u venčanici i plašila narod.

Veruje se da je to zapravo duh jedne žene koja je pre pola veka poginula tu u saobraćajnoj nesreći. Ukoliko želite da se lično uverite u to da li se i danas uveče u Koprivici može videti na ulici mrtva žena u belom – samo izvolite. Meštani će pričati s vama do večeri, a onda će brzo pohitati u svoje domove, a vi se snalazite kako znate i umete.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.