NAČELNICA PORODILIŠTA IMALA KORONU, A RADILA: Postupak protiv dr Rakić zbog UGROŽAVANJA ZDRAVLJA BEBA I PACIJENATA
Snežana Rakić, Foto: Printscreen/Youtube

SMENJENA

NAČELNICA PORODILIŠTA IMALA KORONU, A RADILA: Postupak protiv dr Rakić zbog UGROŽAVANJA ZDRAVLJA BEBA I PACIJENATA

Načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić je svojim činjenjem dovela pacijente, kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik što je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline

Objavljeno:

Nečelnica prodilišta GAK "Narodni front "prof. dr Snežana Rakić smenjena je i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postpak jer je ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba pošto je imala koronu, a dolazila na posao, saznaje Kurir.

- Prof. Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju jer nema negativa PCR test. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu - nezvanično saznaje Kurir.

- Načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić je svojim činjenjem dovela pacijente, kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik što je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline. To je rezultiralo privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodece pozicije - navela je Uprava GAK "Narodni front" u saopštenju dostavljenom Kuriru i dodala.

- Zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Republike Srbije, prof. dr Snežani Rakić je sanitarna inspekcija pokrenula postupak koji je u toku, te do okončanja istog nismo u mogućnosti da dajemo izjave na ovu temu.

Bonus video:

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.