KAKO ĆEMO MOĆI DA LETUJEMO U GRČKOJ? Uskoro će biti poznati detalji, pominju se TRI MOGUĆA USLOVA!
Može li se?, Foto: Profimedia

putovanje moguće?

KAKO ĆEMO MOĆI DA LETUJEMO U GRČKOJ? Uskoro će biti poznati detalji, pominju se TRI MOGUĆA USLOVA!

Uslovi za ulazak u Grčku će biti definisani za period od 1. maja do 1. oktobra ove godine

Objavljeno:

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis, prokomentarisao je nedavno održani video-sastanak sa srpskom ministarkom, na kojem su razgovarali o potpisivanju zajedničkog memoranduma, koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku.

"Tokom sastanka sa ministarkom turizma Srbije Tatjanom Matić razmenili smo ideje i stavove o otvaranju granica naših zemalja za turiste. Dogovorili smo da uskoro ponovo razgovaramo. Ministarka je zahvalila i što sam omogućio sastanke srpskih turoperatora sa njihovim grčkim kolegama.

Koleginica Matić je izrazila želju za nastavkom saradnje dveju zemalja i predstojećeg leta. Uz to, tražili su nam informacije u vezi sa predlogom Vlade Grčke, a koji se tiče potvrda o vakcinaciji", kazao je ministar Teoharis.

Kako je iz srpskog ministarstva bilo ranije saopšteno, uslovi za ulazak će biti definisani za period od 1. maja do 1. oktobra ove godine. Sporazum bi trebalo da predvidi i međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

"Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test, dok će se na granici raditi nasumični brzi testovi", naveli su u Ministarstvu turizma Srbije.

Srpski turisti, ali i vlasnici turističkih agencija, sa nestrpljenjem očekuju da se donesu neka, bilo kakva, pravila putovanja, kako bi se razrešila sudbina izdatih vaučera. Najveći broj zamenskih putovanja važi za letovanja u Grčkoj. I ukoliko se ova zemlja ne bude otvorila za naše turiste, nastaće veliki problem sa vraćanjem novca, koji je Uredbom o zamenskim putovanjima omogućen od 1. januara 2022. godine.

Jedna od omiljenih destinacija naših građana za letovanje je Grčka. Kako je rekao ministar turizma Grčke, u 2019. godini bilo je više od milion srpskih turista. Procenjuje se da su oni tokom svog boravka potrošili oko 356 miliona evra.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.