DVA MESTA SU KLJUČNA ZA ŠIRENJE NOVOG SOJA VIRUSA! Dr Kon: Korona se razbuktava i u zemljama koje su ZATVORENE!
Korona se razbuktava, Foto: printscreen

OBRATITE PAŽNJU

DVA MESTA SU KLJUČNA ZA ŠIRENJE NOVOG SOJA VIRUSA! Dr Kon: Korona se razbuktava i u zemljama koje su ZATVORENE!

Epidemiolog i član Kriznog štaba gostovao je u emisiji "Jutro" Prve televizije i govorio o novom soju korone, njegovom prenošenju i brzini širenja

Objavljeno:

Vakcine protiv korona virusa i imunitet koji daju glavna su tema ovih dana, Srbija je veoma visoko pozicionirana u svetu po broju vakcinisanih, a dr Predrag Kon kaže da će vakcinacija sprečiti širenje virusa i omogućiti nam povratak u normalan život, ukoliko se vakciniše dovoljan broj ljudi.

Epidemiolog i član Kriznog štaba gostovao je u emisiji "Jutro" Prve televizije i govorio o novom soju korone, njegovom prenošenju i brzini širenja čak i u zemljama koje imaju restriktivnije mere od Srbije.

"Dokazano je da mutacija koja se dogodila povećava transmisabilnost, sposobnost i brzinu prenošenja, nema dokaza da povećava težinu bolesti ali ima nagoveštaja. Ono što je tipično, to je da iznenađuje, posle celog ovog perioda pojavljuje se opet u nekim bolnicama i naglo se širi. E, to je ono što moramo da kontrolišemo, mi svi sada očekujemo da virus počne da pada, a on se zapravo u zemljama zapadne Evrope širi sve više", rekao je on.

Ali, sve te zemlje imaju restriktivnije mere, stanovništvo je u "lokdaunu", i opet raste broj zaraženih?

"Kolektivi su uglavnom u pitanju, i virus traži prostor da se umnožava i nalazi ga. Razna mesta gde ipak postoji veći broj ljudi, koji ipak moraju da rade. Hospitalne ustanove i radni kolektivi su problem", rekao je on.

(Espreso.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.