SELA DANIMA KOD VLASINSKOG JEZERA POTPUNO ZAVEJANA: Stariji meštani zarobljeni u kućama, ne mogu da odu kod lekara!
Foto: Sonja Spasić

ZAVEJANI

SELA DANIMA KOD VLASINSKOG JEZERA POTPUNO ZAVEJANA: Stariji meštani zarobljeni u kućama, ne mogu da odu kod lekara!

Ovde uglavnom živi starija populacija. Ima hronično bolesnih ljudi, koji ne mogu da idu kod lekara zbog snega, koji nije očišćen

Objavljeno:

Sela na Vlasinskom jezeru, opština Surdulica, već nekoliko dana su potpuno zavejana. Visina snežnog pokrivača je oko 60 centimetra, a kako kaže za Telegraf.rs Dejan Savić, puteve niko ne čisti.

Ovde uglavnom živi starija populacija. Ima hronično bolesnih ljudi, koji ne mogu da idu kod lekara zbog snega, koji nije očišćen. Ako nekom od starijih pozli, ni lekari ne mogu da dođu do njih - objasnio je naš sagovornik.

Napomenuo je i da je veliki problem što meštani ne mogu ni do prodavnice da odu.

- Najbliža prodavnica je udaljena oko četiri ili pet kilometra, a do asfalta ima najmanje dva ili tri kilometra - istakao je Savić.

Pored toga što su meštani "zarobljeni" u kućama, postoji i problem sa strujom.

- Česti su prekidi u napajanju električnom energijom, gubi se i TV signal i signal za mobilnu telefoniju. U tim trenucima, meštani su odsečeni od celog sveta - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Dejan Savić.

Nova Varoš zavejana

U opštini Nova Varoš, koja je juče zbog visokog snega i smetova koji premašuju visinu od jednog metra proglasila vanrednu situaciju, i jutros je dvadesetak domaćinstava odsečeno od sveta.

Najteže je na području mesnih zajednica Božetići, Jasenovo, Negbina i Akmačići gde je vetar i noćas pravio smetove.

Na Pešteru ne mogu da sahrane preminulog

Osnovna škola "Sveti Sava" u MZ Bare kod Sjenice obustavila je u četvrtak rad. Zbog velikih snežnih nameta deca nisu bila u mogućnosti da dođu ni do centralne škole ni do isturenih odeljenja.

- Naša ustanova sa tri kombija, iz tri pravca, dovozi decu na nastavu, ali sneg nije očišćen i danas nastava ne može da se održi. Zvali smo opštinu i sutra krećemo sa časovima pa ko došao, došao - rekao je u četvrtak direktor Veroslav Radević, pisala je Rina.rs.

Prema njegovim rečima, zbog obilnog snega ne mogu da sahrane ni meštanina koji je preminuo, jedino da ga nose na rukama.

(Espreso/Telgraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.