ŠKOLA SE NE PROPUŠTA NI PO KIJAMETU: Nastavnici i đaci kod Sjenice gurali vozilo kako bi došli na vreme na čas
Foto: Beta/Nebojsa Tejicsta

SVE ZA ŠKOLU

ŠKOLA SE NE PROPUŠTA NI PO KIJAMETU: Nastavnici i đaci kod Sjenice gurali vozilo kako bi došli na vreme na čas

Bare su mesto u pograničnom području sa Crnom Gorom i u njima je matična osmogodišnja škola koja ima i dva izdvojena odeljenja u Vrbnici i Crvskom u koju idu deca do četvrtog razreda

Objavljeno: 19:48h

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u mestu Bare na teritoriji Sjenice, kojoj juče đaci, učitelji i nastavnici nisu mogli da priđu zbog velikog snega, danas je normalizovana nastava, a za razliku od utorka kada je početak časova debelo okasnio jutros se školsko zvono oglasilo na vreme.

Bare su mesto u pograničnom području sa Crnom Gorom i u njima je matična osmogodišnja škola koja ima i dva izdvojena odeljenja u Vrbnici i Crvskom u koju idu deca do četvrtog razreda.

Zbog smetova visokih i preko jednog metra školama se u četvrtak nije moglo prići ni iz jednog pravca.

Do matične škole i njenih izdvojednih odeljenja vodi put Sjenica – Bare - Kumanica koji delom prolazi obodom Pešterske visoravni, jako teškim i šumovitim terenom na kome se zimi dešavaju zastoji.

Em što padne veliki sneg, em što jaki vetrovi stvaraju duboke smetove.

Mehanizacija iz Novog Pazara koja održava regionalni put i iz Sjenice koja čisti lokalne pravce u četvrtak je pročistila prilaze. Ipak, deca i zaposleni nisu mogli doći skroz do škole, već su poslednjih kilometar morali da pešače. Deonica puta do škole je loša, i njom mogu da prođu samo terenska vozila, ne i kombi koji prevozi đake i nastavno osoblje. Krpljenje rupa na kolovozu ne dozvoljava meštanin, doseljenik, kome je Geodetska služba, niko ne ume da objasni kako, dodelila deo tog puta u vlasništvo - priča za „Blic“ Veroslav Radević, direktor OŠ „Sveti Sava“ u Barama.

Prekjuče se povodom Savindana nije ni išlo u školu, dok je dan ranije kombi koji kreće iz Sjenice umesto za uobičajenih 40-45 minuta u Bare stigao za tri sata. Zbog toga je kasnila nastava.

- Kombi sa đacima i zaposlenima u školi se usput na pet – šest mesta zaustavljao zaglavljen u snegu. Nastavnici i učitelji, među kojima su uglavnom žene, morali su da guraju kombi, s tim što smo imali pomoć ljudi sa terenskim vozilima da nam prte put ispred nas. Nije ovo bio slučaj samo u utorak, često se zbog velikih snegova dešava da se kombi prepreči na putu i da ga naši zaposleni guraju kako bi oni stigli na posao, a deca na nastavu - ispričao je direktor škole u Barama.

Bonus video:

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.