GDE MOŽEMO IZ BEOGRADA BEZ KOVID PASOŠA I PCR TESTA? Spisak nije dug, SITUACIJA SE MENJA IZ DANA U DAN!
Putovanja se po novoj direktivi iz Brisela svode na najosnovnija i najnužnija, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

I DALJE IMA NEPOZNANICA

GDE MOŽEMO IZ BEOGRADA BEZ KOVID PASOŠA I PCR TESTA? Spisak nije dug, SITUACIJA SE MENJA IZ DANA U DAN!

Gde trenutno možemo da letimo iz Beograda?

Objavljeno:

Iz Beograda u ovom trenutku teško se može otići avionom ako niste nosilac stranog pasoša i nemate pi-si-ar test star najmanje 72 sata.

Negde, bez obzira na to, zdravstvene vlasti mogu da propišu i kućni karantin do 15 dana.

Na spisku koji je dostavljen dilerima karata, nema zemalja centalne Evrope, nema Nemačke, Španije, Austrije, zemalja severa Evrope, pa pre kupovine karte obavezno kontaktirajte sa ambasadom zemlje u koju putujete da ne bi došlo do nepredviđenih problema. Cene karata su iste.

Kako sada stvari stoje, bez testa i provera sa aerodroma “Nikola Tesla” može se putovati u Bugarsku, Severenu Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju, Belorusuju, Oman, Pakistan, Meksiko, Jamajku, Kostariku, Tanzaniju, Sudan, Kolumbiju i Centralnoafričku Republiku.

Sa testom ne starijim od 72 sata može se na Kipar, u Rusiju, Tursku, Sloveniju, Hrvatsku, na Maldive, u Tunis, Ujedinjenje Arapske Emirate, Brazil, Iran, Egipat.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, ukoliko ulazite iz treće države obavezan je pi-si-ar test, a tranzit kroz Hrvatsku za Sloveniju je takođe bez testa.

U Veliku Britaniju možete samo uz izolaciju od 14 dana, a još je neizvesna i situacija oko odlaska za Ameriku gde se, za sada, zna jedino da tranzit ne sme da bude preko neke od članica Evoropske unije.

– Najnovija vest za Ameriku je da je uveden pi-si-ar test. Putnici iz Srbije koji lete na direktnoj liniji moraju da poseduju pi-si-ar test ne stariji od 72 sata pre ulaska u Ameriku – kaže Igor Vranješević, glavni menadžer “Džambo travela”.

Većinu letova sa beogradskog aerodroma obavlja nacionalni avioprevoznik “Er Srbija” i ovih dana najavio je i letove prema Švajcarskoj pod kojim uslovima još se ne zna.

– EU razmatra ovih dana kovid pasoš, taj pasoš neće onemogućiti putnike koji ga nemaju i uvesti dodatne restrikicije, već olakšice za putnike koji poseduju takav pasoš – kaže Vranješević.

Ako ovih dana želite da putujete najbolje je da kontaktirate sa konzulatom ili amabasadom države u koju idete.

Putovanja se po novoj direktivi iz Brisela svode na najosnovnija i najnužnija.

Turistička putovanja unutar EU su suspendovana, a i većina skijališta u Alpima je zatvorena do 14. februara kada će se ponovo razmatrati epidemiološka situacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.