PRVO ĆU DA ODEM SA DRUŠTVOM U KAFANU JER JE DOSTA BILO VIRUSA: Pitali smo Beograđane šta će raditi posle KORONE!
Espreso anketa u vezi sa koronavirusom, Foto: Espreso ilustracija

espreso anketa

PRVO ĆU DA ODEM SA DRUŠTVOM U KAFANU JER JE DOSTA BILO VIRUSA: Pitali smo Beograđane šta će raditi posle KORONE!

Dobili smo zanimljive odgovore...

Objavljeno:

Koronavirus već nekoliko meseci boravi u našoj svakodnevici. Naime, protekla godina nas je naučila tome kako izgleda živeti sa virusom, koliko su mere značajne i slično. Osim toga, sada su nam dostupne i vakcine što je mnogima ulilo nadu, ali i verovanje da će doći do popuštanja mera i da ćemo se rešiti ovog virusa u skorije vreme.

Ipak, koronavirus nam je sprečio normalan život, zaboravili smo na izlaske, druženja, odlaske u pozorišta, bioskope, na kafu sa prijateljima itd. Sve nam to sada iz ove perspektive deluje prilično daleko, s' obzirom na to da su nam maske postale sastavni deo života, a fizička distanca preporučena, kao i socijalna.

Međutim, reporterka portala Espreso.co.rs je danas ispitivala naše sugrađane šta će prvo uraditi nakon završetka pandemija, na koja mesta će otići, šta im najviše nedostaje i slično.

U video snimku poslušajte odgovore naših sugrađana.

Naši sugrađani su kazali kako im najviše nedostaju druženja sa rođacima i prijateljima, zatim odlasci na putovanja, kao i u kafanu.

Kako su istakli, čim prođe pandemija rado će se vratiti svojim ranijim aktivnostima i to sa nestrpljenjem očekuju.

Kada prođe pandemija više ću se družiti sa prijateljima i familijom, a pokušaću i negde da otputujem jer su mi to bitne stvari".

Želim da odem na odmor i da uživam sa porodicom i da obiđem svoju rodbinu, familiju, prijatelje..."

Prvo što ću da uradim otići ću sa društvom u kafanu jer je dosta bilo, kažu anketirani.

Podsetimo, od marta prošle godine se u Srbiji borimo sa koronavirusom. Od skoro je počela imunizacija stanovništva, a kako su saopštili lekari iz kriznog štaba veoma su zadovoljni odzivom građana kada je reč o vakcinaciji.

Prema izveštaju za 25. januar u Srbiji je u poslednjih 24 sata testirano 8.779 građana. Od toga je novozaraženih 1.523.

Nažalost, preminulo je 19 pacijenata.

Na respiratorima širom zemlje trenutno je 176 pacijanata

Podsećamo, prema jučerašnjim podacima testirano je 7.549 građana od kojih je 1.318 novozaraćenih. Preminulo je 18 pacijenata.

Na Institut Torlak danas je stiglo još 11.700 doza Fajzerove vakcine, a prema nekim navodima u naredne dve nedelje očekuje se da počne da pristiže između 10.000 i 20.000 ove vakcine nedeljno, a 15. februara očekujemo još 41.000 dozu Fajzer vakcine.

Više od 50.000 poziva

U beogradskim kol-centrima, putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv korona virusa i prevoza do mesta gde se imunizacija vrši, do sada je ostvareno više od 50.000 poziva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.