KRALJEVO: Stiglo 1200 doza vakcina i kreće se sa IMUNIZACIJOM stanovništva!
Vakcine stigle u Kraljevo, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

dobre vesti

KRALJEVO: Stiglo 1200 doza vakcina i kreće se sa IMUNIZACIJOM stanovništva!

U ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja počela je imunizacija kineskom vakcinom „Sinifarm“, uglavnom najstarijih Kraljevčana.

Objavljeno:

Time je nastavljena akcija koja je počela krajem decembra, kada je ukupno 140 korisnika usluga i zaposlenih u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji, a potom i 70 kraljevačkih medicinskih radnika, vakcinisano „Fajzerovom“ vakcinom protiv korone virusa,

- To je praktično uvod u masovnu imunizaciju stanovništva koju ćemo za koji dan započeti u novoj hali sportova. Za sada smo dobili 1.200 doza kineske „Sinofarm“ vakcine, a očekujemo da pristigne i kontigent ruskih vakcina. Tokom prva dva dana po prioritetu je vakcinisano ukupno 250 Kraljevčana koji su se prijavili putem e-uprave – rekla je dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja, na pres konferenciji Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema njenim rečima istovremeno će biti započeta i revakcinacija korisnika usluga i zaposlenih u mataruškom Gerontološkom centru, kod kojih nije bilo nikakvih neželjenih pojava nakon što su primili prvu „fajzer“ vakcinu.

- Uveliko teku pripreme za masovnu vakcinaciju u novoj hali sportova koju ćemo započeti onog momenta kada u Kraljevo stigne „sputnjik“ vakcina – naglasila je dr Krčevinac. - Spremno je naših 12 medicinskih timova koji će raditi u dve smene. Imamo ogromnu organizacionu i logističku podršku lokalne samouprave, a prostor u hali sportova ispunjava sve epidemiološke uslove za bezbednu imunizaciju stanovništva.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.