DEVOJČICE SU NA SNIMANJU MORALE DA PLAZE JEZIK: Žrtve nasilja masovno počele da se javljaju, NISU SMELE DA KAŽU NE!
Milena Radulović, Foto: Privatna arhiva, Printscreen/facebook

SKANDALOZNO

DEVOJČICE SU NA SNIMANJU MORALE DA PLAZE JEZIK: Žrtve nasilja masovno počele da se javljaju, NISU SMELE DA KAŽU NE!

Fejsbuk stranica "Nisam tražila" je okupila umetnice širom regiona

Objavljeno: 13:46h

Putem Fejsbuk stranice "Nisam tražila", glumica Milena Radulović je dobila podršku gde su se ujedno javile mnoge umetnice širom regiona i opisale svoje susrete sa seksualnim predatorima, a ujedno i na koji način su seksualno uznemiravane.

Umetnice su opisale kakve užasne situacije su proživele i koliko im je bilo neprijatno što na prijemnom za upis željene škole glume, što na kastingu za posao ili na setu prilikom snimanja.

Upravo, jedan od statusa koji je anonimna korisnica podelila iz Bosne i Hercegovine glasio je:

-Pozvana sam da glumim u muzičkom spotu. Obzirom da već imam dosta iskustva sa snimanjima i znam kako funkcionišu, moj uslov za pristanak je bio da ne želim da učestvujem u nikakvim seksualnim/sugestivnim scenama. Režiser je pristao.

Po dolasku na set videla sam da su pozvali još nekoliko devojaka, od kojih je bilo par devojčica od 16-17 godina koje su bile jako uzbuđene da rade na tom projektu jer su bile fanovi pevača.

Ja sam snimila svoj deo koji je odrađen po dogovoru. Zatim je došlo vreme da devojčice snime svoje scene. One nisu bile upoznate sa scenarijem pre snimanja. Scene koje su morale da rade bile su seksualno sugestivne i na njihovim licima se videlo da im je izuzetno neprijatno. Stariji muškarci su im davali upute kako da seksualno isplaze jezik i sl. Nijedna nije odbila da snimi scenu iako je bilo jasno da osećaju ogromnu nelagodu.

Na setu je sve vreme bila vlasnica "modne agencije" koja je te devojčice tu dovela. Ona nije rekla ni jednu jedinu reč da ih zaštiti. Sumnjam da je i proverila o kakvom se snimanju radi i da li će deca glumiti u scenama prikladnim njihovim godinama.

Ovdje devojčice nisu ništa krive. Krivi su oni koji su radili kasting i, imajući na umu scenarijo, nisu proverili da li su devojke punoletne, niti su im dali uvid u scene koje će biti snimane da bi dobili njihov pristanak. Kriva je i agentica koja je videla šta se dešava, videla je da im je neprijatno i nije ništa uradila. Ovakvih, i mnogo gorih slučajeva ima previše, gde se devojke stavljaju u situaciju da im bude neprijatno da kažu "ne" da ne bi izazvale problem na setu, ili čak izgubile posao."

“Pozvana sam da glumim u muzičkom spotu. Obzirom da već imam dosta iskustva sa snimanjima i znam kako funkcionišu, moj...

Objavljuje Nisam tražila u Ponedjeljak, 18. siječnja 2021.

Podsetimo, poznati režiser i profesor glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je pod optužbom za silovanje glumice Milene Radulović, koja je izašla u javnost i otkrila detalje zlostavljanja koje je preživela.

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su Miroslava Miku Aleksić (68) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštio je MUP. Policija navodi da se sumnja da je Aleksić zlostavljao najmanje pet žena, od kojih su dve bile maloletne, i pozvala žrtve da se jave.

-Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je Milena Radulović za beogradske medije.

U roku od samo nekoliko sati postalo je jasno da je cela priča daleko ozbiljnija, kada su u javnost procurele informacije da Milena Radulović nije jedina devojčica koja je preživela seksualno zlostavljanje u školi glume.

U roku od samo nekoliko sati postalo je jasno da je cela priča daleko ozbiljnija, kada su u javnost procurele informacije da Milena Radulović nije jedina devojčica koja je preživela seksualno zlostavljanje u školi glume. Školu su pohađali i mnogi drugi poznati glumci, o čemu možete da pročitate OVDE.

Gotovo istog trenutka počele su da pristižu reči podrške hrabroj glumici. Milena je priznala da se plašila se da prijavi zlostavljanje, a kada je saznala da se slično dešavalo još nekim prolaznicima navedene škole odlučila je da se obrati policiji.

Život se ovog puta poigrao, pa se ubrzo saznalo da je Milena završila u klasi upravo supruge Miroslava Aleksića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.