STALI NA KRAJ BAHAĆENJU: Priveden trovač Lepenice, ministarka Vujović imala ključnu ulogu (FOTO/VIDEO)
Irena Vuković, Foto: Youtube printscreen

EKOLOŠKI ZLOČIN

STALI NA KRAJ BAHAĆENJU: Priveden trovač Lepenice, ministarka Vujović imala ključnu ulogu (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo zaštite životne sredine i policija su zajedničkom saradnjom uhapsili nemarnog i bezobzirnog pojedinca

Objavljeno: 18:33h

Hitnom intervencijom ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović i brzom reakcijom policije uhapšeno je lice koje je ubacivalo štetne materije u reku Lepenicu.

Snimak na kom se vidi kamion kako istovaruje otpad i ostale loše materije u bistru reku, i na taj način šteti lepoj i zdravoj okolini, proširio se društvenim mrežama toliko da je stigao do najviših instanci.

Ministarstvo zaštite životne sredine i policija su zajedničkom saradnjom uhapsili nemarnog i bezobzirnog pojedinca, a posle toga su se obratili javnosti preko saoštenja:

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite zivotne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

- Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku - istakla je Vujović.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Ministarka je navela da očekuje da odgovorna lica budu najstrože kažnjena i dodala da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se, kako je navela, u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

- Ulažemo velika sredstva i napore kako bi zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi. Pozivam sve građane da čuvaju životnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja - rekla je Vujović.

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.