DRAGANA JE SREDINOM NOVEMBRA DOBILA KORONU: Kosa joj i dalje opada: IZVLAČIM JE U CELIM PRAMENOVIMA!
Ono što posebno izdvaja jeste izražen bol u središnjem delu grudi koji se povremeno javljao, Foto: Profimeda

UŽAS

DRAGANA JE SREDINOM NOVEMBRA DOBILA KORONU: Kosa joj i dalje opada: IZVLAČIM JE U CELIM PRAMENOVIMA!

Sredinom novembra saznala je da se zarazila korona virusom. Tokom borbe sa kovidom uočila je čudnu promenu sa kojom se i danas bori. Beograđanki Dragani Milosavljević (47) počela je da opada kosa, najpre u pramenovima, a onda se stanje malo stabilizovalo. Međutim, problem nije rešila

Objavljeno:

"Prvi simptomi korone pojavili su se pet dana nakon što je moj suprug koji je, takođe, preležao koronu, dobio simptome. Kod mene su bolest najavili loš san, bol u krstima i "sitna glavobolja", a onda se narednog dana javila temperatura 37.3", priča nam Dragana Milosavljević kojoj je kovid dijagnostikovan PCR testom, drugog dana nakon skoka temperature.

"Na svu sreću moja borba sa koronom nije trajala dugo. Dva i po dana sam imala povišenu temperaturu, osećala bol u glavi i krstima, borila se sa lošim snom, slabim apetitom i malaksalošću. Krvna slika mi je bila odlična, a snimak pluća nije ukazivao na upalu", opisuje nam Dragana koja od prve godine boluje od bronhijalne astme.

Ono što posebno izdvaja jeste izražen bol u središnjem delu grudi koji se povremeno javljao.

"Imala sam utisak kao da mi se dijafragma podigla. Taj bol ponekad osetim i sada. A nekoliko dana nakon zaražavanja koronom dobila sam menstruaciju. S obzirom da koristim menstrualne čašice, primetila sam prilikom pražnjenja da je krv bila izrazito gusta, a ciklus je bio dosta kraći. To me je prilično uplašilo, jer sam nekoliko dana pre toga pila preporučenu dozu aspirina od 100 miligrama. Srećom, sledećeg meseca je sve bilo kao i ranije", dodaje i kaže da joj je najteže od svega pala neizvesnost i iščekivanje u kom pravcu će se bolest razviti.

"Zavukla bih ruku u kosu i izvukla ceo pramen"

Ne krije i da joj nije bilo nimalo prijatno kada je primetila da joj kosa opada.

"Kada sam prvi put oprala kosu i videla da opadaju pramenovi, bila sam u šoku", poručuje.

Bilo je to tri nedelje nakon prvih simptoma.

"Nekoliko dana je to bukvalno bilo u pramenovima. Zavukla bih ruku u kosu i izvukla ceo pramen", priseća se Dragana i ističe da je njena kosa tanka, nema je puno, a ovako nešto joj se ranije nikada nije dešavalo.

"I dalje mi opada kosa, više nego što je to normalno, ali ne više onako intenzivno", dodaje.

Kaže nam i da je ovaj problem ne plaši. Nada se da će se sve vratiti na svoje i da će vitamini koje uzima i tretiranje kose posebnim preparatima biti delotvorni.

"Moji roditelji se sada bore sa koronom"

Osim problema sa kosom, Dragana ne oseća bilo koje druge posledice bolesti.

"Osećam se, isto kao i pre korone. Psihičkih tegoba za sada nemam i nadam se da će tako i ostati", odgovara nam.

Draganu je koronom zarazio suprug koji je poput nje poštovao sve mere. Oporavio se, a sada bitku sa kovidom vode njeni roditelji.

"Nadam se da će pregurati najbolje što mogu. Oboje su za sada na kućnom lečenju", kaže.

Dragana je i mama, pa ističe da joj je veoma teško palo to što su deca bila svesna situacije i što su se veoma plašila za roditelje.

Razgovor sa Draganom završili smo osmehom i željom da od korone ostane samo sećanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.