METEOROPATE, PAZITE SE, OVO VREME JE BAŠ OPASNO! Može da vam bude baš zlo!
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

vodite računa

METEOROPATE, PAZITE SE, OVO VREME JE BAŠ OPASNO! Može da vam bude baš zlo!

Iako je došlo krajnje vreme da padne sneg i konačno osetimo pravu oštru zimu, mnogim ne odgovaraju ovakve vremenske prilike,

Objavljeno:

Većina mesta u Srbiji od jutros se beli i to debelo! Na planinama sneg je napadao i do 40 cm, dok u prestonici u kojoj do juče nije bilo ni trunke snega, visine snežnog pokrivača dostigla je 10 cm, a u brdsko-planinskom području na periferiji grada i za oko 20 cm.

Iako je došlo krajnje vreme da padne sneg i konačno osetimo pravu oštru zimu, mnogim hroničnim bolesnicima nikako ne odgovaraju ovakve vremenske prilike, ali ni onima koji imaju jake meteorološke reakcije u vidu glavobolje i nervoze.

Zato se danas oprez savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, dok su glavobolja i smanjenje radne sposobnosti moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Bioprognoza
foto: Printskrin/RHMZ

Biometeorološka situacija nije ništa bolja ni sutra.

Očekivana bioprognoza može izazvati uobičajene tegobe kod većina hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama se povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja i reumatskih bolova su moguće kod osetljivih osoba.

Bioprognoza
foto: Printskrin/RHMZ

Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija, stoji u saopštenju RHMZ.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.