NOVA VELIKA POMOĆ IZ NAŠE ZEMLJE HRVATSKOJ: Ljudi, pa svaka vam čast!
Nakon zemljotresa, Foto: Printscreen Youtube

SVAKA ČAST

NOVA VELIKA POMOĆ IZ NAŠE ZEMLJE HRVATSKOJ: Ljudi, pa svaka vam čast!

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Jano Mesaro, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić, koji pozivaju i druge umetnike da se pridruže i pomognu

Objavljeno:

Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak naziv je humanitarne akcije beogradskog magazina Diplomacy&Commerce izdavaštva Color Pres Group, koja ima od danas za cilj prikupljanje sredstva od prodaje slika i fotografija istaknutih autora, za ugroženo stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Jano Mesaro, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić, koji pozivaju i druge umetnike da se pridruže i pomognu.

Ugledni mesečnik iz prestonice na engleskom jeziku Diplomacy&Commerce u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i mnogim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije, pokrenuo je ovu humanitarnu akciju.

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu magazina i celokupan prihod će biti doniran hrvatskim gradovima koji su pogođeni razornim zemljotresom u decembru.

Tako je pun naziv humanitarne akcije - metnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj. Robert Čoban, predsednik Color Preš Grupe, idejni tvorac i pokretač ove humanitarne akcije i aukcije, ističe da je u ovakvim trenucima i vremenima važno da svi budu ujedinjeni.

"Na inicijativu nekoliko srpskih umetnika koji su želeli da doniraju svoja dela u korist stanovnika Gline, Petrinje, Siska, i drugih mesta u Hrvatskoj koja su pogođena zemljotresom, odlučili smo da naš magazin Diplomacy&Commerce pokrene ovu humanitarnu akciju, objasnio je Čoban.

Kako je naveo, onlajn prodaja slika i fotografija srpskih umetnika će trajati do 25. januara, a nakon toga će na prijemu u rezidenciji ambasadora Hrvatske, tokom programa koji će voditi glumac i pevač Frano Lasić, kupci moći da preuzmu kupljene slike i fotografije, i druže se sa umetnicima koji su ih donirali.

Verujemo da je uloga medija da upravo u ovakvim situacijama budu nosioci humanitarnih inicijativa, a naš časopis Diplomacy&Commerce koji izlazi u Beogradu i Zagrebu upravo to vidi kao svoju misiju", zaključio je Čoban.

Akciji koja danas počinje, kako je navedeno, pridružio se i ambasador Hrvatske, koji za sebe kaže da je moler amater", odnosno u slobodno vreme voli da se bavi slikanjem ili barem u tome pokušava i najčešće poklanja slike na sličnim dobrotvornim aukcijama.

Posebno sam ponosan na donatorsku aukciju u Tadžikistanu kada je pedesetak mojih slika prodato i prikupljenim novcem sedam dečijih vrtića , kazao je Biščević.

On je povodom početka beogradske akcije Umetnici za Glinu, Petrinju i Sisak kazao da se posebno zahvaljuje umetnicima iz Srbije na predivnom gestu koji na ovaj način pomažu stanovništvu Hrvatske pogođeno zemljotresom.

Svi eksponati se prodaju prema početnim cenama i mogu se pogledati na spomenutoj web adresi, a zahtev za kupovinu dela može se poslati na mejl adresu auction@diplomacyandcommerce.rs Ukoliko nakon isteka trajanje akcije željena slika nije prodata, kupcu će biti poslata uplatnica sa iznosom naznačenim na sajtu.

Kupljeno umetničko delo moći će da se preuzme na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske, a sam datum tog događaja, što zavisi od situacije sa pandemijom, biće naknadno objavljen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media