KOLAPS NA ZLATIBORU: Automobil smrskan u lančanom sudaru, planinska sela potpuno ZAVEJANA SNEGOM! (FOTO)
U udesu učestvovalo više vozila, Foto: Rina

snežene padavine ne prestaju

KOLAPS NA ZLATIBORU: Automobil smrskan u lančanom sudaru, planinska sela potpuno ZAVEJANA SNEGOM! (FOTO)

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra

Objavljeno:

Sneg koji od juče pada napravio je velike probleme u Zlatiborskom okrugu. Saobraćaj je znatno usporen, a kod Borove glave došlo je i do nesreće koja je izazvala pravi kolaps i tamo sve stoji.

Kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici Užice oglasna tabla, u udesu je učestvovalo više vozila, uključujući i šleper, a prednji deo automobila je potpuno smrskan. Nema informacija o povređenima.

Borova Glava. Kolaps ‼️

Posted by UŽICE - OGLASNA TABLA on Петак, 08. јануар 2021.

Na području opštine Ivanjica sneg je dostigao visinu i do 40 centimetara u višim predelima, dok u nižim predelima opštine ima od pet do deset centimetara snega.

"Sneg i dalje pada, a visina snežnog pokrivača iz sata u sat je viša. Čim padavine stanu, krećemo sa čišćenjem snega. Trenutno su najviše padavine na deonici Preko Brdo - Odvraćenica, pa je ovaj pravac trenutno neprohodan" rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Snežne padavine ne prestaju ni u Sjenici, u višim predelima formiran je snežni pokrivač od preko 40 centimetara, a usled loših vremenskih uslova, 17 sela ponovo je ostalo bez struje.

Potpuni kolaps nastao je i u prijepoljskom selu Kamena gora, jer je devet kilometara puta koji od magistrale vodi do skoro 100 domaćinstava, potpuno neprohodno.

"Do naših kuća može se doći samo sa jačim ternskim vozilma, putnička ne mogu da prođu. Pojedini seoski putevi su očišćeni samoinicijativno vozama, ali glavni put ne možemo da očistimo sa tim i zato ostaje zavejan. Lokalna samouprava obećala je da će mehanizacija biti poslata, to nam je jedini spas", rekao je za RINU Živko Kijanović iz MZ Kamena Gora.

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedni pitni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.