Stranac se raspametio Srbima i promajom i napisao hvalospev u 10 tačaka! Ne zna se koja je bolja!
Foto: Profimedia / Aleksandar Jovanović Cile / Damir Dervišagić / Fonet

to care!

Stranac se raspametio Srbima i promajom i napisao hvalospev u 10 tačaka! Ne zna se koja je bolja!

U svom najnovijem blogu otkrio je šta misli o Srbima posle dve godine života u našoj zemlji
Objavljeno:

7. Nema problema vs Mnogo problema Kada vam Srbin kaže „nema problema“ to znači da zapravo ima mnogo problema. Sigurno ćete čuti i frazu „samo polako“, koja znači da se problemi neće skoro rešiti. U svakom slučaju tada kreće inovativnost i vraćanje na tačku

foto: Stock

8. Srbi su glasni Oni govore veoma glasno. Čak i kada nisam živeo u Srbiji to sam primećivao. Jednom kada čujete konverzaciju na srpskom mislićete da je u pitanju svađa, ali zapravo to je njihov normalan razgovor. Tada nisam mogao da verujem, sada shvatam.

9. Zalasci sunca u Srbiji su predivni Naravno da postoje mnoga mesta na svetu na kojima su zalasci sunca prelepi, ali ja ih volim ovde, posebno zimi.

foto: Fonet

10. Promaja može ubiti Srbe Gotovo u svakom tekstu o karakteristikama srpskog naroda možete videti da se pominje promaja. Danas saznanje da promaja može „ubiti“ koristim u mnogo efektnijem maniru: ako mi neki Srbin bude dosađivao srediću mu „promaju“. Jednom mi je to kolega namerno uradio, namestio promaju i poludeo sam. Polako se navikavam na život u Srbiji. Posle dve godine mogu da kažem da sam srećan što živim ovde!

(Espreso.co.rs / blog.fabian-vendrig.eu)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.