ODAGNAJMO NEVOLJE OD SEBE, BOG JE UZ NAS: Vernici PALILI badnjak ispred HRAMA SVETOG SAVE, obratio im se Hrizostom!
Pozvao je građane da se raduju i vesele Božiću, Foto: Fonet

lep početak

ODAGNAJMO NEVOLJE OD SEBE, BOG JE UZ NAS: Vernici PALILI badnjak ispred HRAMA SVETOG SAVE, obratio im se Hrizostom!

Hrizostom je poželeo vernicima srećno Badnje veče i sutrašnji Božić, uz tradicionalni pozdrav "Mir božiji, Hirstos se rodi"

Objavljeno:

Tradicionalno paljenje badnjaka na Badnji dan organizovano je danas oko 16 časova ispred Hrama Svetog Save u beogradskoj opštini Vračar u prisustvu sveštenstva Srpske pravoslavne crkve (SPC) i manjeg broja vernika.

Slika ispred Hrama je drugačija nego ranijih godina, kada je gotovo čitav plato bio ispunjen vernicima, ove godine situacija u vezi sa virusom korona broj vernika je potpuno smanjila.

Vernici koji su ipak odlučili da dođu ispred Hrama pridržavali su se epidemioloških mera i većina je nosila maske. Badnjak je osveštao mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji posle smrti patrijarha Irineja predsedava Sinodu SPC. Hrizostom je poželeo vernicima srećno Badnje veče i sutrašnji Božić, uz tradicionalni pozdrav "Mir božiji, Hirstos se rodi". Pozvao je građane da se raduju i vesele Božiću i poručio im da ne dozvole da tuge i nevolje, u kojima se trenutno nalazimo, pokvare najradosniji hrišćanski praznik i veselje. - Božić je prilika da sve te nevolje odagnamo od sebe i damo sebi više radosti i veselja u našim domovima, porodicama, narodu i našoj crkvi. Pobedićemo sve, milošću i blagoslovom božijim, jer Bog je došao da bude s nama i zato se radujmo i večeras i sutra i sve naredne dane - rekao je Hrizostom. Pravoslavni vernici u Srbiji danas slave Badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.