NAJLEPŠI I NAJPOTRESNIJI SNIMAK 2021. GODINE: Milica (11) ispred kuće od blata izvodi KARATE KATU! (VIDEO)
Katom do snova, Foto: Emilija Jovanović

hrabro srce

NAJLEPŠI I NAJPOTRESNIJI SNIMAK 2021. GODINE: Milica (11) ispred kuće od blata izvodi KARATE KATU! (VIDEO)

Omiljeni hobi je, makar na trenutak, izvlači iz surove realnosti

Objavljeno:

Milica Vučković (11) ceo život živi u teškim uslovima, u trošnoj kući od blata nadomak mesta Knić, u blizini Čačka. Živi od 3.000 dinara socijalne pomoći mesečno, sa mamom i bolesnim tatom. Svakodnevno pešači po blatu do civilizacije, kupa se u koritu, obavlja sve teške kućne poslove.

Kada smo je posetili prvi put, otkrila nam je delić svog skromnog života, svoju jedinu želju da ima kuću koja ne prokišnjava u kojoj ne žive zmije, kao i da bi jednog dana volela da postane doktor.

Takođe, opisala nam je svoje slobodno vreme, gde se igra sa svojim rođacima, čita, bavi se sviranjem violine i karateom.

Milica nam je, u svom tom surovom ambijentu dvorišta starog pokućstva u šumi, pokazala svoju omiljenu katu. Tada smo svedočili maloj zvezdi, koja tek treba da pronađe svoj put i zasija punim sjajem.

Sada, zahvaljujući dobrim ljudima i Opštini Knić, budućnost Milici izgleda lepše.

Kako piše agencija RINA, porodica Vučković uselila se u stambeni prostor u Domu kulture u Bumbarevom brdum, ali i to je samo privremeno rešenje jer je u planu da im se kupi nova kuća.

„Ovaj Božić da provedu u toploj kući a mi ćemo raditi dalje kako bismo trajno rešili njihovo stambeno pitanje. Porodicu Vučković smo smestili u privremni smeštaj u Domu kulture u stan koji je bio dugo godina prazan. Dogovorili smo se sa mesnom zajednicom da ovu zimu budu ovde a da do kraja leta im se obezbedi porodična kuća”, rekao je predsednik opštine Knić, Srećko Ilić.

Pošto je njihov porodični dom udaljen od puta četiri kilometra, predsednik opštine Knić Srećko Ilić, rekao je da im nije u cilju renoviranje te kuće već da im se kupi drugo domaćinstvo. U opticaju su dva doma, jedan košta 8.000 evra a drugi 15.000.

Svako ko želi da pomogne da Milica dobije kuću za stalno, može kontaktirati njenu mamu Stanicu Vučković, na telefon 0641579029.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.