Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović

Gistro festival

Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)

Gistro festival domaćih zanatskih pivara smišljen je "da bi se nešto desilo", a kada je počelo da se dešava mnogobroji ukusi i mirsi aromatičnog hmelja počeli su da privlače sve veći broj ljubitelja dobrog piva. A Espreso je svakako jedan od njih!
Objavljeno: 10:41h

I Nemanja iz pivare Tron je više privržen ejlovima. On čak i kaže da nije ni voleo pivo dok nije otkrio tu vrstu piva i sve njene ukuse i arome. Tron je već ozbiljan porodični biznis, koji proizvodi sedam tona piva mesečno.

foto: Printscreen

- Ljudima koji nikada nisu probali ejlove, ja prvo dam pejl ejl. Kad probaju, bude im gorko. Prvi gutljaj, drugi gutljaj, posle trećeg gutljaja oni su već kupljeni! - kaže Nemanja. U svetu srpskih kraft ejlova pivara Tron sprema i jednu novinu.

- Prvi u Srbiji kuvamo jedan novi stil - "red IPA". To je pivo od posebnog ječmenog slada koje daje duboko crvenu boju. Imaće arome borovnice, mandarine i tropskog voća i 6,5 posto alkohola - kaže Nemanja.

Pivara Tron se, prema njegovim rečima, trudi da svoj marketing usmeri na edukaciju potrošača. Tome služe i okupljanja kakav je Gistro festival: upoznavanju sa novim pivskim stilovima, uživanju u novim ukusima i aromama po povoljnijim cenama, a svakako i druženju sa ljubiteljima drevnog napitka od ječma i hmelja! Živeli!

foto: Filip Plavčić

(Miloš B. Jovanović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.