5 je do 12: Prosvetari u štrajku, državi s ulice poručuju: Uozbilji se! (FOTO)
Foto: Petar lazović

kao i svake godine u ovo vreme

5 je do 12: Prosvetari u štrajku, državi s ulice poručuju: Uozbilji se! (FOTO)

Prosvetari se okupili kako bi ukazali na nagomilane probleme u sistemu i školama
Objavljeno:

Uniju i njihove zahteve došao je da podrži i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

foto: Petar Lazović

- Dovoljno je reći da naši prosvetari imaju platu koja je manja od republičkog proseka plata u Srbiji. Oni koji obrazuju i vaspitavaju našu decu, jer su oni često sa njima više od nas roditelja su na ova jnačin poniženi u državi - rekao je Obradović za naš portal.

Iako nije želeo da se slika sa zastavom prosvetnih radnika iz Vrnjačke Banje, Obradović je naglsio da ih podržava u potpunosti.

foto: Petar Lazović

- Srpski pokret Dveri od samog početka podržava USPS i sindikalne aktivnosti. Iz prostog razloga, jer oni najbolje poznaju materiju i oni koji svaki dan drže u svojim rukama prosvetni sistem Srbije, znaju šta je za taj sistem dobro - objašnjava on.

Dodao je i da nikada njima nije data prilika da ga reformišu već ljudi van prosvetnog sistema koji samo eksperimetišu. Kao i da je besmisleno pričati o povećanjim kada im još nije vraćeno uzeto.

Prosvetari su na kraju poručili da država treba da gaji prosvetni sistem, svakog vapitača, učitelja i profesora. Kao i da je to jedini način da se ode na bolje. Nagasili su još da je današnjim javnim pretčasom koji je simbolično trajao 45 minuta istaknuto da će sutra u Srbiji školska godina početi bez štrajka.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.