SRBIJO, USPELA SI! Novac za lečenje malog Olivera je skupljen, konačno je došao taj dan
Oliver Pal Gajodi, Foto: Printscreen/Budi human

borba za život

SRBIJO, USPELA SI! Novac za lečenje malog Olivera je skupljen, konačno je došao taj dan

Ovaj dečak zvezdanih očiju hrani se preko PEG sonde i kada je kilaža u pitanju sporije napreduje, trenutno ima oko šest i po kilograma. Zbog sekreta koji ima u plućima, dobija terapiju da ne bi došlo do upale

Objavljeno:

Konačno je stigao i taj dan. Maleni Oliver Pal Gajodi (1), koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, uspeo je u svojoj najvažnijoj životnoj bitki - prikupljen je novac za lek koji se uzima jednom u životu i lečenje posle nekoliko meseci duge borbe.

- Po našem proračunu, skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebni nakon genetske terapije - naveli su Olijevi roditelji na Fejsbuku.

Kako su dodali, o svemu će javnosti obavestiti detaljnije u ponedeljak.

Podsetimo, ovaj dečak zvezdanih očiju hrani se preko PEG sonde i kada je kilaža u pitanju sporije napreduje, trenutno ima oko šest i po kilograma. Zbog sekreta koji ima u plućima, dobija terapiju da ne bi došlo do upale.

Kako je ranije ispričala Oliverova mama, odavno su stupili u kontakt sa bolnicom u Budimpešti u kojoj će se Oliver lečiti. Ona napominje da će tri meseca posle primanja leka provesti u Mađarskoj, na terapiji i kontrolama.

Posle Sofije, Lane, Anike, Minje, četiri devojčice za koje je prikupljen novac za isti, spasonosni lek, ujedinili smo se još jednom, da pomognemo malom Oliju da stane na noge i da se njegov korak daleko čuje.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.