SPROVEDENO JE SEDAM MERA: Izdvojena značajna sredstva za dodelu subvencija za samozapošljavanje Grada Pančeva
Izdvojena značajna sredstva, Foto: Printscreen Youtube

VELIKA STVAR

SPROVEDENO JE SEDAM MERA: Izdvojena značajna sredstva za dodelu subvencija za samozapošljavanje Grada Pančeva

Grad Pančevo svake godine dodeljuje sredstva za samozapošljavanje

Objavljeno:

U okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Pančeva ove godine je sprovedeno sedam mera. Jedna od aktivnih mera zapošljavanja je i dodela subvencija početnicima u biznisu, poznatija kao samozapošljavanje.

Grad Pančevo svake godine dodeljuje sredstva za samozapošljavanje. Cilj je da se motivišu početnici u biznisu. Ove godine odobreno je 16 biznis planova.

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin kaže da se subvencije isplaćuju u jednokratnom iznosu. Ona dodaje da se subvencije mogu koristiti za otvaranje privrednog društva, preduzetničke radnje, nekog drugog oblika preduzetništva, za nabavku opreme, adaptaciju prostora i slično.

Gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković kaže da je za dodelu subvencija za samozapošljavanje iz budžeta Grada izdvojeno 5.785.000 dinara.

Za sledeću godinu, u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, planirana su znatna sredstva, kaže Čučković. On dodaje da će Grad nastaviti da subvencioniše mlade preduzetnike i da radi na smanjenu nezaposlenosti.

Grad Pančevo
foto: Grad Pančevo

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.