DECA VIŠE NE MORAJU DA PUTUJU DO PANČEVA: U Banatskom Novom Selu otvoreno istureno odeljenje MUZIČKE ŠKOLE! (FOTO)
Ovo odeljenje u Banatskom Novom Selu trenutno pohađa 25 učenika, Foto: Privatna arhiva

MLADI IMAJU PERSPEKTIVU

DECA VIŠE NE MORAJU DA PUTUJU DO PANČEVA: U Banatskom Novom Selu otvoreno istureno odeljenje MUZIČKE ŠKOLE! (FOTO)

Ovo odeljenje u Banatskom Novom Selu trenutno pohađa 25 učenika

Objavljeno:

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu ove školske godine otvoreno je istureno odeljenje Muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva. Pohađaju ga deca iz ovog i okolnih sela koja kažu da im mnogo znači što ne moraju da putuju do Pančeva da bi stekli muzičko obrazovanje.

Pančevo
foto: Privatna arhiva

Ovo odeljenje u Banatskom Novom Selu trenutno pohađa 25 učenika, a zbog velike zainteresovanosti u školi se nadaju da će sledeće godine upisati mnogo više đaka u prvi razred Muzičke škole.

Nije slučajno što je za otvaranje ovakvog odeljenja izabrano Banatsko Novo Selo. Odavde potiče više akademskih muzičara, a bilo je i mnogo zainteresovanih iz okolnih mesta. Deca neće više morati da putuju u Pančevo.

Pančevo
foto: Privatna arhiva

Ovo pomaže i učenicima i roditeljima i ne samo ovde, već i okolnim mestima, jer smo mi na strateški dobroj poziciji. Deca su podeljena u dve grupe, nastava se odvija i u ovoj sadašnjoj situaciji jako dobro i dobro je organizovana, kaže direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu, Marinel Blaž.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je kazao da je otvaranje muzičkog odeljenja veoma značajno i da na taj način imaju perspektivu u obrazovnom smislu.

Grad Pančevo konstantno i na različite načine unapređuje školstvo i u potpunosti pruža podršku i pomaže sve škole koje se nalaze, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. U periodu od 2016. do 2020. godine odobrili smo 29 projekata srednjih škola sa teritorije grada Pančeva kroz program „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave“.

Pančevo je primer najbolje prakse u uvođenju dualnog obrazovanja. Mladi Pančeva imaju perspektivu u obrazovnom smislu i mogućnost da zasnuju radni odnos odmah po završetku školovanja.

Nastavljajući sa podrškom, Grad je podržao i predlog Muzičke škole da otvori istureno odeljenje u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu, i od septembra postoji odeljenje od 25 učenika. To je posebno značajno i za roditelje i decu, jer ne moraju da putuju u Pančevo. Grad je uprkos pandemiji virusa korona, odvojio određena sredstva i oko 3 miliona dinara uloženo je u tekuće održavanje škola.

Grad Pančevo
foto: Grad Pančevo

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Pančeva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.