CELA SRBIJA ŠERUJE OVAJ KLIP: Bacate petarde? Kada čujete krik ovog deteta, i vi ćete to prestati da radite (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

jedni drugima nanosimo zlo

CELA SRBIJA ŠERUJE OVAJ KLIP: Bacate petarde? Kada čujete krik ovog deteta, i vi ćete to prestati da radite (VIDEO)

Petarde su opasne i za decu koje nemaju nikakve smetnje u razvoju, potpuno zdravo dete zapali petardu i raznese ruku, mnogo puta se to desilo

Objavljeno: 15:52h

Na Instagramu, Tviteru, Fejsbuku i Tik Tok-u, ovih dana Srbijom kruži snimak reakcije autistične devojčice na petarde koje se u ovo doba godine i za vreme novogodišnjih praznika upotrebljavaju bez ikakve kontrole!

Zašto je ovaj snimak postao toliko virala i gotovo niko nije ostao ravnodušan na plač i krike deteta koje ima dovoljno zdravstvenih problema da joj samo u životu fali i ljudska glupost zbog koje će se napatiti još više?

Naime, kada govorimo o autizmu, svako autistično dete je specifično i slučaj za sebe, međutim postoje opšte stvari, pa tako neka deca koja imaju autizam osete fizičku bol na jak zvuk ili intenzivan dodir, a to znači da dete ima problem sa senzornom integracijom,odnosno, primanjem informacija iz spoljnog sveta preko svojih čula, što znači da im jak zvuk petarde stvara BOL. Sa druge strane neka druga deca sa autizmom uopšte ne osećaju bol.

Osim toga, petarde su opasne i za decu koje nemaju nikakve smetnje u razvoju, potpuno zdravo dete zapali petardu i šta se desi? Ostane bez ruke ili osakati druga pored sebe, što se dešavalo prethodnih godina uoči Nove godine.

Takođe, milion puta je rečeno i dokazano da vaše "kakav je to doček bez vatrometa i petardi" ubije više od 5.000 životinja godišnje, da ne pričamo o traumama i srčanim problemima koje petarde izazivaju kod mačaka i pasa u kućama i stanovima.

Dakle, stavite prst na čelo i dobro razmislite kad kupite petarde detetu ili ih sami bacate, čije dete će da preplače i čiji pas ili mačka će uginuti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.